Över 2,5 mål + båda lagen gör mål spelas i Sundsvall-Hammarby.
Mål-> Totalt antal mål/Båda lagen gör mål hos bet365 .

0-0 i det här mötet i våras, men då var läget ett helt annat: Michelsen experimenterade med att ta hem laget och låta Giffarna ta hand om bollen. Sundsvall var inte skickliga nog att kapitalisera på det.

Väldigt annorlunda förutsättningar den här gången. Sundsvall måste i stort sett vinna här för att slippa kvalplatsen. Optimalt motstånd för detta, då de ställs mot ett Hammarby som är ett av seriens sämsta lag just nu. Bajen har checkat ut fullständigt och har släppt in minst 2 mål i varje match efter senaste landslagsuppehållet. Hammarby har inget mer än äran att spela för, så de lär inte komma med en parkerad buss här.

Tabellen:

11. Hammarby 28 8 11 9 37:39 35
12. Kalmar 28 9 5 14 30:45 32
13. Jönköping 28 6 10 12 31:46 28
14. Sundsvall 28 6 10 12 25:42 28

Bajen saknar Junior och Fenger. Bäste mittbacken och defensive mittfältaren. När Junior gick ut mot Sirius senast uppstod gigantiska ytor för Uppsalagänget att operera på. Defensiva avbräck.

1. Johan Wiland
2. Birkir Már Sævarsson, Bjørn Paulsen, Oscar Krusnell, Jeppe Andersen, Kennedy Bakircioglu, Arnór Smárason, Rebin Asaad, Sander Svendsen, Muamer Tanković, Marcus Degerlund, Benny Lekström, Leo Bengtsson, Mats Solheim, Jiloan Hamad
Olle Edlund (U19)
Alex Douglas (U17)

Hamad, Svendsen, Tankovic (någon gång ska han väl visa åtminstone någonting?), Paulsen (fast situation) m.fl. bör kunna snickra ihop åtminstone en nätkänning mot det här Sundsvallslaget, som släppt in nio mål på de tre senaste. Med tanke på att Sundsvall måste fram lär Bajen stundtals kunna skaka fram bra offensiva omställningar, det är då de är som vassast. Börjar riktas en del kritik mot Michelsen och det med viss rätt enligt mig. Bajens totala utcheckning de senaste matcherna är totalt oacceptabel för en klubb av deras kaliber. Storpubliken hemma och de passionerade fans som reser till Kalmar en måndagkväll förtjänar verkligen mer än att se elva Bajenspelare som lallar omkring och inte verkar bry sig. Räknar med viss uppryckning de två sista matcherna, annars blir det ett väldigt negativt avslut på den här säsongen.

Sundsvall har inga direkta offensiva avbräck. Ingen seger senaste fem matcherna, men tycker laget haft en del oflyt. Förtjänade mer mot Elfsborg (torsk 2-1 efter segermål i 94:e) och tappade 2-0 till 2-2 mot Peking senast. Positivt är att de skapat en hel del i de matcherna, offensiven känns vassare nu än tidigare under säsongen. Har också motivationsfaktorn: ett av få lag i serien med precis ALLT att spela för här.

Kort och gott: tror båda lagen kan näta här och 1-1 känns inte som ett troligt slutresultat. Bajen kommer från en riktig Hawaiimatch mot Sirius och det finns stora möjligheter att vi får se ngt liknande här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip