Rak tvåa på AIK mot J Södra. Tror Gnaget studsar tillbaka efter derbyt och tar en trea här.

Båda lagen står på fyra poäng inför den här matchen. AIK föll som bekant senast mot Hammarby i derbyt. Tungt och jobbigt. Norlings gäng kunde inte omvandla sitt spelövertag till heta målchanser, men straffades hårt då Hammarby gjorde mål på i stort sett de enda lägen de skapade. Till den här matchen bör det bli en del förändringar i laget, exempelvis en sån som Krpic borde få stå vid sidan efter tre anonyma matcher. Offensiven måste bli skarpare. Defensiven ser bra ut, men det skapas för lite.

Tror detta är något Norlings team jobbat med hårt i veckan och min känsla är att vi kommer få se ett rejält hungrigt och revanschsuget AIK här. Vissa frågetecken för Goitom, som stod över något moment på torsdagsträningen, men min känsla är att han spelar. Den som lever får se.

Möjlig elva:
Linner; Väisänen, Karlsson, Nyholm;
Sungren, Ishizaki, Olsson, Blomberg, Johansson;
Thern,
Goitom

J Södra har inlett bra. En poäng de första två omgångarna var snålt sett till spelet. Utdelningen kom mot Kalmar FF senast, då det mesta trillade in. Skön seger i deras derby. Thelin ska ha mycket cred för att J Södra alltid vill något med sitt eget spel och för att de ofta har en plan som känns maximerande utifrån deras förutsättningar.

Här tror jag dock inte laget räcker till. Kan tänka mig att det blir tajt och målsnålt, men AIK ska vara snäppet tyngre både offensivt och defensivt. Sen går det ju inte att komma ifrån baksmällesyndromet svenska lag lider av rent generellt. Urladdning följs ofta av förlust, förlust följs av en bra prestation. Vi såg det för Östersund som gick från propagandaspel i cupfinalen till att förlora mot Örebro förra helgen. J Södra vann komfortabelt mot Kalmar medan AIK tappade ett hett derby. Glada miner hos smålänningarna och besvikelse för solnaiterna, tror det blir omvänt denna dag.

I nuläget tycker jag AIK:s lag passar bättre på bortaplan än hemmaplan. De har visat att de inte är tillräckligt vassa för att bryta ned låga försvar, men bjuds de på lite ytor ser det bättre ut. Tror så kan bli fallet här.

0-1 efter att AIK köttat in bollen efter ett långt inkast?

This is the stats tab
This is the post tip