I den senaste omgången av Premier League rekade jag ett underspel, rättare sagt i mötet emellan Manchester City och Watford. Fyra mål blev det totalt efter ett bland annat självmål av Kabasele och Gomez, målvakten i Watford, som tappade bollen framför Aguero.
Ett mål för mycket. Tycker analysen i sig var glasklar men tyvärr går en och annan boll emot en ibland. Spelschemat är tajt för alla lagen. Dåliga resultat, stor skaderisk och droppande form.

Ligan har ett litet uppehåll och fredagens underhållning fortsätter förhoppningsvis på lördagen. City som har rekordstatistik går in i glamorösa FA-cupen, vilket betyder att laget nu ska slåss på fyra olika håll. Sanningen är ju att om det är något lag som ska klara av det så är det just dagens Manchester City. Endast fyra poäng har laget gått miste om i ligan.
Truppen är bred och har sett som starkast ut när vi minst anar det.

Pep Guardiola meddelade i dag att David Silva är ett frågetecken inför lördagen. Först meddelade klubben att Silva var i Spanien, sedan kort därpå kom rapporter om att spanjoren är tillbaka i England och redo inför lördagens match. Minst sagt oklart alltså. Gabriel Jesus, Vincent Kompany, Mendy och Phil Foden är out. Kyle Walker ska testas under morgondagen.

Burnleys senaste fem? 0-3-2. Ingen superform på succélaget vi var många som hyllade i inledningen av denna säsong. Noterbart är väl att de två förlusterna har kommat mot Tottenham (0-3) och Liverpool (1-2). Tre kryss mot Huddersfield, Manchester United och Brighton. Burnley reste i oktober förra året till Etihad och förlorade då med 3-0. FA-cupen lockar för Burnleys boss Sean Dyche. Han sa på presskonferensen att han verkligen vill att hans lag gör en bra insats här. I ligamatchen backade Burnley hem och slog till på kontringar där. Tror på något liknande här. Dock utan någon större framgång.

Försvararen Stephen Ward och striker Chris Wood missar även detta möte. Tom Heaton och Robbie Brady är ännu långtidsskadade.

Varit många speltips grundande på tajt spelschema och trötta ben. Tycker spelet känns jättebra på förhand och oddset ligger aningen för högt här också, sett till att det är FA-cupen. Guardiola kommer flytta runt lite i sitt blåa bygge, men bör ändå ta en trygg vinst. Dock inte allt för lätt sådan. Cup är alltid cup och jag tror gästerna Burnley lägger fokus bakåt här.

SPEL: Under 3.5 mål till 1.70.
1.5/5 units.

www.spreadsheet.se/HolmbergAke

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip