Fotbolls-VM, kval i Europa, grupp B, där det är många som hoppas på en minst lika trevlig, öppen och målrik match som senast när Portugal och Ungern möttes i fotbolls-EM förra året, där matchen slutade 3-3. Dessvärre är det inte mycket som talar för Ungern, att de ska kunna upprepa bedriften - även om det inte är något fel på spelarnas och tränarnas inställning inför matchen. För mig är detta ett enklare möte där Portugal ska ta kommandot direkt och göra ett tidigt mål i första halvleken och även vinna matchen. Marknaden erbjuder ett lockande odds så det är intressant att kika närmare på ett spel på Portugal, halvtid/fulltid.

EM-mästarna Portugal har, efter den förlorade inlednings VM-kvalmatchen mot Schweiz (0-2), besegrat Andorra (6-0), Färöarna (6-0) och Lettland (4-1). I kvalgruppen B parkerar de på en andra plats, där Schweiz leder med tre poäng. I samtliga tre senaste matcherna har Portugal tagit ledningen i första halvleken och därefter vunnit hela matchen komfortabelt. Landslaget går som på räls just nu, så jag ser ingen anledning till att succén ska brytas av Ungern.

Trea i gruppen är Ungern, två poäng efter Portugal. I den absolut senaste vänskapsmatchen mot Sverige blev det torsk med 0-2 på hemmaplan, där Ungern, i mitt tycke, inte alls visade någon glöd. Framförallt, lyckades inte Ungern åstadkomma något i mötet. I kvalet har det dock gått helt okej på sistone, med två vinster mot Andorra och Lettland. Med all respekt är inte dessa landslag i närheten av Portugals kvalité, givetvis. Då jag ser en stor skillnad i Ungerns landslag från det klassiska EM-mötet som slutade 3-3 tills hur de spelar i dag, ser jag också Portugal som enorma favoriter i detta svåra bortamötet för Ungern.

Dessutom har Ungern ett stort avbräck i den offensiva mittfältaren Laszlo Kleinheisler, som har dragit på sig för många gula kort. I lördagens match på Estadio da Luz är Real Madrid-backen Pepe och Monaco-mittfältaren Joà£o Moutinho tillbaka. Två spelare som inte kommer med till starten är Valencia-forwarden Nani och Sporting-mittfältaren Adrien Silva. Där har dock Portugal fullgoda ersättare så jag ser inte dessa som avbräck.

Tidigare har Portugal vunnit två gånger på hemmaplan med siffrorna 3-0. Jag ser en liknande tillställning, där Portugal återigen vinner första halvleken och även matchen. Detta borde de klara av två gånger på tre försök. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.85 och lägger ett spel hos Ladbrokes.

This is the stats tab
This is the post tip