Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio Benito Villamarin där Real Betis tar emot Leganes. Efter en stor och viktig derbyseger mot Sevilla med 5-3 har marknaden börjar sjunka på Real Betis, utan att egentligen ta hänsyn till att vinsten kostade dyrt, med tanke på vilka som drog på sig för många gula kort. Leganes kommer dessutom till mötet med en vinst på hemmaplan så detta ska inte vara något annat än en helt öppen match, enligt mig.

All eloge till Real Betis som lyckades besegra Sevilla "borta" med 5-3. Jag tar givetvis ingenting från Real Betis. Men där var det också Sevilla som bjöd på oändligt många misstag. Det ska inte heller glömmas att Real Betis fortfarande släppte in tre mål i matchen, något som har varit ett stort problem för laget denna säsong. På de senaste tio matcherna har laget släppt in mål mot samtliga motståndare utom jumbon Malaga. Vinsten mot Sevilla var viktig. Zou Feddal och Aissa Mandi som spelade som mittbackspar, drog på sig varsitt gult kort och båda är avstängda i mötet mot Leganes. Ett stort avbräck, i mitt tycke, då Real Betis har just mot Leganes haft stora problem.

Deras fyra inbördes möten har slutat på följande sätt:
Fotboll Primera Division: 8/5, 2017
Leganes 4 - 0 Real Betis

Fotboll Primera Division: 8/1, 2017
Real Betis 2 - 0 Leganes

Fotboll Segunda Division: 21/3, 2015
Real Betis 1 - 3 Leganes

Fotboll Segunda Division: 19/10, 2014
Leganes 1 - 0 Real Betis

Om vi bortser från cup avancemanget (där Leganes slog ut Villarreal med totalt 2-2, fördel bortamål) så gjorde de en stabil insats senast mot Real Sociedad och vann med 1-0 hemma. Asier Garitanos Juventus-liknande 4-2-3-1 uppställning har skapat trygghet defensivt, samtidigt som de har blivit skickliga i omställningar och kontringar. I ligamatchen innan åkte de till Levante och spelade mållöst. I matchen innan dess förlorade de mot Deportivo La Coruna med 0-1. Så att försvara sig väl, det är Leganes duktiga på, verkligen.

Leganes och Real Betis befinner sig i mitten av tabellen med 24 poäng, fast Leganes har dock en match mindre spelad. Då jag inte ser någon som helst anledning till att Real Betis ska vara favoriter, som inte heller längre är hemmastarka med fyra vinster, två oavgjorda och tre förluster på hemmaplan, finner jag ett stort värde i att spela på att Leganes ska klara av att ta åtminstone en poäng i matchen. Därmed lägger jag ett spel på X2 i matchen till 1.78 i odds hos Unibet .
---
Preliminär startelva Real Betis: Antonio Adan, Francis Guerrero, Javi Garcia, Jordi Amat, Riza Durmisi, Fabian, Andres Guardado, Ryad Boudebouz, Joaquin, Sergio Leon & Cristian Tello Herrera.

Preliminär startelva Leganes: Ivan Cuellar, Diego Rico, Ezequiel Munoz, Mauro Dos Santos, Joseba Zaldua, Javier Eraso, Ruben Perez, Nordin Amrabat, Gabriel, Nabil El Zhar & Claudio Beauvue.
---

This is the stats tab
This is the post tip