Två formsvaga ställs mot varandra på Estadio Anoeta där Real Sociedad tar emot Sevilla. Det blir en match som kan sluta 0-0 likaväl som 3-3, alltså, en helt öppen affär. Marknaden ser dock Real Sociedad som en favorit till att vinna matchen, trots att de inte har vunnit en ligamatch på fem senaste försök - något jag är helt oenig om. I mitt tycke finns ingen favorit till att ta tre poäng i mötet så därmed uppstår ett värde i att boka en Real Sociedad vinst.

Som sagt, Real Sociedad har inte vunnit på länge. Förvisso var de helt okej i det mållösa derbyt mot Athletic Bilbao i helgen. Det kvarstår dock att de befinner sig i en svacka med tanke på de fem senaste ligamatcherna. Se här:

LaLiga: 16/12, 2017
Athletic 0-0 Real Sociedad

LaLiga: 10/12, 2017
Real Sociedad 0-2 Malaga

LaLiga: 2/12, 2017
Atletico Madrid 2-1 Real Sociedad

LaLiga: 26/11, 2017
Real Sociedad 2-2 Las Palmas

LaLiga: 17/11, 2017
Girona 1-1 Real Sociedad

Den förra säsongen vann Sevilla bortamötet med 4-0 och kryssade hemma med 1-1 mot Real Sociedad.

Efter att ha gjort en svag insats blev Sevilla utbuade av sin publik på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, då det blev mållöst mot Levante. Detta innebär tre raka matcher utan vinst. Jag är enig med tränaren Eduardo Berizzo om att Sevilla spelade med stort mod, men saknade kvalitet. Vi vet ju alla vad de är kapabla till och i synnerhet hur pass svårslagna de alltid är. Sevilla är alltid att räkna med. Det vi vet är att de kommer alltid att ge hundra procent i nästa match och de brukar de också ta poäng.

Då jag inte kan se varför Real Sociedad ska vara någon favorit alls i matchen finner jag ett värde i att spela mot marknaden och lägger ett spel på X2 i matchen - alltså att Sevilla tar åtminstone en poäng (kryss eller Sevilla vinst) till 1.70 i odds hos Bethard .

Preliminär startelva Real Sociedad: Geronimo Rulli, Alvaro Odriozola, Diego Llorente, Inigo Martinez, Alberto De la Bella, Xabier Prieto, Asier Illarramendi, David Zurutuza, Adnan Januzaj, Willian Jose & Mikel Oyarzabal.

Preliminär startelva Sevilla: David Soria, Sergio Escudero, Simon Kjaer, Johannes Geis, Sebastien Corchia, Michael Krohn-Dehli, Guido Pizarro, Ever Banega, Nolito, Wissam Ben Yedder & Pablo Sarabia.

This is the stats tab
This is the post tip