Min rek är att Sporting Gijon har en mycket bättre chans till vinst än vad oddsen visar. Troligtvis kommer oddset på hemmalaget att sjunka under söndagen.

Det här är en mycket viktig match för Sporting. Man ligger under strecket, med tre poäng upp till Deportivo (som igår fick stryk av Leganes med 4-0). Sporting vädrar blod, och ser sin chans här - för i nästa match väntar Barcelona borta och då lär de inte hoppas på många poäng. Sporting ställer upp med bästa laget, pigga o friska, vilket inbegriper bl a Carlos Carmona (5 mål) och kroatiska stjärnan Duje Cop (7 mål). Enda frånvaron är den avstängde andremålvakten (!) men det kan ju kvitta. För den som stirrar sig blind på att Sporting förlorade senast med 1-4 hemma mot Atletico Madrid vill jag lyfta att Sporting faktiskt ändå hade 58 % av bollinnehavet då och vann hörnstatistiken med 12-3! Så visst var Sporting trubbiga då och blev bortkontrade, men idag möter man ett motstånd som är många klasser sämre.

Celta Vigo gjorde en heroisk bragdmatch mot Shaktar Donetsk borta i Ukraina så sent som i torsdags - de gick vidare i Europa League och kommer att satsa hårt på att avancera vidare där, nästa motstånd blir ryska Krasnodar. Och det vore lätt att vifta bort den här reken med att Celta i grunden är ett bättre lag än Sporting, de har trots allt dubbelt så många poäng i tabellen. Men hemma har Sporting tagit 10 poäng, och borta har Celta å sin sida bara tagit 9 poäng!

Poängen med den här reken är att Celtas match i Ukraina helt tog musten ur dem. För trots att de har en viss liten chans att nå ny UEL-plats i tabellen, så väljer Celta att låta FEM nyckelspelare stanna hemma! Ordinarie mittfältaren Daniel Wass och vår egen anfallare John Guidetti kommer inte att åka med till Gijon, och därutöver TRE av de ordinarie försvararna i backlinjen - Cabral (16 matcher), Jonny (20 matcher) och framförallt kaptenen Hugo Mallo (16 matcher) ställs utanför truppen, troligen för att de behöver vila upp sig och/eller läka småskador. Celta tar alltså inte den här matchen helt på allvar. Visst är fixstjärnan Iagos Aspas med, men jag vill minnas att det står i hans kontrakt att han ska spela alla matcher för chansen att klättra i skytteligan (=höja marknadsvärdet). Han var på väg bort redan inför den här säsongen, och inför nästa höst lär han försvinna till en större klubb. Han spelar mer för sig själv än för laget.

Alltså; Sporting Gijon kommer att spela hemma med hårt tryck och mycket bollinnehav, såsom de gjorde mot Atletico Madrid senast. Celta kommer med ett halvt B-lag, med tre ordinarie backar (inkl kaptenen) borta ur truppen.

Jag kör på vinst för Sporting med asian 0 som säkerhet, alltså pengarna tillbaka vid oavgjort. Insats 3/5 enheter.

Ett alternativt spel är att Sporting gör över 4,5 hörnor till oddset 1,72. De lär ju sätta hård press på en ovan backlinje.

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip