Stormatch med tidig avspark, närmare bestämt 13.30 på Wembley Stadium! Tottenham tar emot Arsenal. Gunners kommer med en vissen bortaform, Tottenham mitt i ett taskigt spelschema. Tycker krysset ligger nära till hands.

Tabell:
5. Tottenham 26 14 7 5 51/24 49p W D W D W D
6. Arsenal 26 13 6 7 51/35 45p D D L W L W

En viktig match för båda lagen. Som siffrorna visar har Tottenham ett försprång på 4 poäng. I ligan kommer de senast från 2-2 mot Liverpool. En match som fick ett galet slut. Kane fick chansen från straffpunkten två gånger om. Missade första men satt den sista, i slutminuterna. Innan dess vann laget komfortabelt mot Manchester United med 2-0.
Tottenham har hyfsad form och är snart ikapp Chelsea på 4:e platsen. Antonio Conte har förlorat de två senaste ligamatcher så nu är Spurs endast en poäng efter.
Mötte Newport County i returmatchen av FA-cupen då första mötet slutade 1-1. 2-0 vinst för Tottenham på Wembley efter ett självmål och ett mål från Erik Lamela.

Det rullar på för Spurs. Skadelistan är i skrivande stund tom, Kane och Eriksen är lysande i offensiven och poängen plockas. Det har dock inte blivit många poäng mot Arsenal i de senaste mötena.

Otrolig tyngd som lättade från, inte minst Wengers, men också hela lagets axlar när Arsenal fullständigt pulveriserade Everton i senaste hemmamatchen. Slutresultatet skrevs till 5-1. Var de väldigt bra eller var Everton väldigt dåliga? Aubameyang, Mkhitaryan och Ramsey var glödheta i alla fall. Hattrick från den sistnämnda och Aubameyangs första för klubben. Det PUMPADE nytändning i den matchen. Allt såg så mycket enklare och roligare ut. Nya tider eller var det engångsföreteelse?
Tror det kan bli ganska tajt på lördagen. Tottenham har släppt in få mål på hemmagräset och Arsenal är ingen målmaskin på bortaplan.

Petr Cech är ett frågetecken inför matchen. Skadade sig mot Everton. Står inför ett late fit-test.

Möjliga startelvor
Tottenham: Lloris - Trippier, Sanschez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Eriksen, Alli, Son - Kane.
Arsenal: Ospina: Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey, Xhaka, Wilshere - Özil, Aubameyang, Mkhitaryan

Wenger lär slänga ut samma elva som mot Everton, förutom Cech mot Ospina då.
Tycker chansen för ett kryss här är ganska stor. Tottenham har endast vunnit 1/6 senaste möten med Arsenal. Spelade FA-cupen i onsdags och ska på tisdag resa till Italien för att spel Champions League mot Juventus. Intensiva dagar! Arsenal har vilat i en vecka när det är dags för avspark, möter sen Östersund på torsdagen.

SPEL: Arsenal +0.5 asian till 1.94
Hos Bethard med 1.5/5 units

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip