Över 2,5 mål mellan Tottenham och Everton spelas i lördagens PL.

PL-dags igen och här tror jag på mål. Tottenham saknar återigen Toby Alderweireld, vilket gör att försvaret blir lite mer sårbart. Håller honom som en av de bättre mittbackarna i ligan och hans frånvaro känns såklart en del. Även Danny Rose är out. Offensivt är alla nyckelspelare tillgängliga och jag tror att den här matchfria veckan gjort laget gott. Spelar inte match igen förrän nästa helg, så ingenting att spara på här.

Tänkbart lag:

Lloris,
Aurier, Sánchez, Vertonghen, Davies
Dier, Dembélé
Heung-Min, Alli, Eriksen
Kane

Visst har Everton stundtals agerat väldigt defensivt under Allardyce. Men för deras del är Cenk Tosun nu aktuell för medverkan. Besiktasvärvningen med 4 gruppspelsmål i CL och stadig leverans i ligan lär bli ett bra tillskott för Everton, som verkligen saknat en vass forward den här säsongen. Positivt för Everton är att Y. Bolasie fått ytterligare en vecka att komma i matchform efter sin långa skadefrånvaro. I sina bästa stunder är han riktigt vass och han lär bara bli bättre framöver.

Fortsatt skador på Baines och Coleman. Frågetecken för Michael Keane.

Tänkbart lag:

Pickford,
Kenny, Jagielka, Williams, Martina
Gueye, Schneiderlin
Bolasie, Rooney, Sigurdsson
Calvert-Lewin


Trots att Everton i vissa matcher agerat mycket defensivt kan jag se laget skapa chanser och eventuellt göra mål här. Tycker att det finns offensiv kapacitet i laget. Med tanke på Harry Kanes form och hur laget öst in mål senaste tiden så är det inte helt otänkbart att de klarar att täcka linan själva. Samtidigt har de visat att de är lite sårbara bakåt då de släppt in mål mot West Ham, Southampton och Stoke på hemmaplan nyligen.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip