Tottenham har underpresterat på Wembley den här säsongen.
Inget snack om saken.
Jag tycker att Mauricio Pochettino sammanfattar det rätt bra här:

"Det är inte en ursäkt, men när motståndarna kommer och spelar mot oss på Wembley är det enormt stort, en historisk dag för dom, och det ger en stor energikick. Du möter inte bara en vanlig motståndare, du möter en som är extra taggad för att det är just Wembley."

Jag tror han delvis har rätt med "Wembley-spöket", men det som spelar in är även Champions League-spelet. Att vinna sin grupp före både Dortmund och Real Madrid (!) har tagit på krafterna både fysiskt och psykiskt. Att strida på två fronter har Spurs helt enkelt inte riktigt mäktat med.
Och det är inte speciellt konstigt då man lever mycket på Eriksen/Alli/Kane som matchats stenhårt hela vintern/hösten. Även spelare som Sissoko, Dembélé och Vertonghen har dubblerat mycket.

Det positiva för Tottenham nu?
Champions League har uppehåll och man var klar gruppetta redan innan veckans match mot APOEL (3–0). Då kunde man vila sina stjärnspelare Christian Eriksen och Harry Kane helt. Även hela backlinjen som förväntas starta i dag; Trippier-Dier-Vertonghen-Davies plus målvakten Lloris "slapp" spela i CL.
Så det är en mycket fräsch elva som Mauricio Pochettino kan ställa på benen i dag. Och med tanke på hur Tottenham har spelat i Champions League vet vi alla att kvalitén finns där.

Stoke kommer till Wembley och det är ett lag Tottenham har haft lätt mot. De tre senaste mötena har slutat med 4–0-segrar för de vita!
Stokes spel hackar och man är sällan bra under långa perioder. Nu senast vann man med ett nödrop över bottenlaget Swansea (2–1) medan man innan dess föll klart hemma mot Liverpool (0–3).
Visst vann Stoke senast men det såg inte bra ut och med "rättvist" utdelning hade det slutat 2–2. Ett svagt Swansea vann till tex bollprocenten med 56–44 och hörnorna med 6–2. Det trots bortaplan.

Stoke fick ett nytt avbräck i den matchen då Bruno Martins Indi (8/0) fick utgå skadad. Mittbacken saknas i dag och ersätts troligen av Kevin Wimmer (9/0).
I övrigt saknas troligen en annan back Geoff Cameron (7/0), kan möjligen sitta på bänken. Steven Ireland har saknats hela säsongen.

Tottenham saknar Rose, Sánchez, Wanyama, och Alderweireld.

Jag tror Tottenham hittar ligaformen i dag, studsar tillbaka, skrämmer bort Wembley-spöket och slår tillbaka ett Stoke som inte glänst på väldigt länge. Firma Kane & Eriksen är helt enkelt bara för bra för gästerna.
Varför inte 4–0 igen!?

Troliga laguppställningar.

Tottenham: Lloris: Trippier, Dier, Vertonghen, Davies: Dembele, Sissoko: Eriksen, Alli, Son: Kane.
Stoke: Butland: Zouma, Shawcross, Wimmer, Pieters: Diouf, Allen, Fletcher, Choupo-Moting: Shaqiri: Crouch.

Insats: Medel (Låg/Medel/Hög).

This is the stats tab
This is the post tip