Tvååkers IF (nykomling i div 1) mot allsvenska Örebro SK alltså. I fjol skiljde det 3 divisioner och min tro är att ÖSK vinner klart i denna årspremiär av Svenska cupen.

Tvååker, som ligger cirka milen från Varberg har haft trubbel i veckan. Enligt Hallands Nyheter saknas definitivt de tre nyförvärven Christoffer Andersson, Viktor Andersson och Tobias Malm. Sen har sjukdomar härjat i laget i veckan så n del osäkra kort. Vart en del spelaromsättning givetvis och bla kapten och ikonen Emil Zander har slutat i TIF inför året. Man har hunnit med 3 träningsmatcher mot relativt svagt motstånd.

Tvååkers IF-Lilla Träslövs (Division 4) 8-0
Tvååkers IF-Onsala BK (Division 3) 5-4
Halmstad BK-Tvååkers IF 3-1

I höstas slog man ut Örgryte efter en mycket bra match och tog sig på det viset till gruppspelet i Svenska cupen. Största matchen i klubbens historia väntar hemma på söndag.

Örebro har varit på träningsläger i Spanien i år och hunnit med 6 träningsmatcher redan och ska vara i bättre matchform. Senast slog man superettanlaget Degerfors genom en stabil 1-0-seger. På lägret i Spanien blev det två målfattiga matcher mot Seoul 0-1 och Dudelange 0-0. Innan dess hade man 3 matcher på 6 dagar enligt följande:

Vs Linköping City 6-2
Vs Karlslund 4-1
Vs Rynninge 0-1

Nu väntar alltså ett lite problemfyllt Tvååker som är nya i div 1 i årets första tävlingsmatch. Finns inget utrymme att slarva bort poäng mot gruppens förväntade slagpåse. I gruppen finns även Helsingborg och Norrköping. Endast gruppettan vidare och det bör bli en kamp med Peking om förstaplatsen.

Omoh, Igboananike och Besara är de tre herrarna som ska stå för offensiven på söndag. Man ska lösa en vinst med ett par, tre mål normalt sett mot denna typen av motstånd. Mitt huvudspel blir

Örebro -2 asian 2,88 4/5 units, alltså pengarna tillbaka vid tvåmålsseger.

Spelar även
-1,5 2,08 2/5 unit
-3 asian 6,10 2/5 unit
-4 asian 12,50 1/5 unit

Totalt sett många unit på en enskild match men här kan det rinna iväg och vi kan förhoppningsvis göra fina pengar på söndag eftermiddag. Marathonbet är bolaget som ligger klart över övriga bolag. Coolbet näst bäst odds som jag hittat.

***Uppdaterad lördag kväll***
En lång bussresa i benen en tidig söndag skulle varit ett minus. Detta undviks dock. ÖSK åker ner till Göteborg på lördagen redan. På söndag har man då endast en tripp på ca 45 min söderut i buss. Seriöst och bra för spelidén

This is the stats tab
This is the post tip