Det är dags för ett av de mest klassiska mötena inom svensk hockey, Djurgården mot Brynäs, de två klubbarna som plockat hem flest SM-guld. Alla hjärtans dag idag, vi som inte har någon partner att dela denna kväll med kan ta tillfället i akt att kika på denna fina hockeymatch eller någon av de andra fem matcherna som spelas ikväll. I denna match har jag iallafall bestämt mig för att klicka Brynäs moneyline till @2.02 som känns bra. Den spelas som vanligt med flat som innebär 3/5U. Spelet hittas hos Unibet .

Landslagsuppehållet är äntligen över och efter tio dagars väntan så är SHL äntligen tillbaka. Djurgården och Brynäs gick in till uppehållet med lite olika känslor i kroppen minst sagt. Brynäs hade ett väldigt tungt januari men har inlett februari med två segrar mot Luleå precis innan uppehållet. Breaket kom nog ändå väldigt lägligt för Brynäs som visserligen hade två segrar, men det kan nog ändå varit skönt med ett break och prata igenom och analysera vad som gick snett i januari som var en riktigt tuff månad för Gävlelaget. För Djurgården kom också breaket väldigt lägligt, men jag tror inte direkt man gick in i det med en bra känsla. Man hade nämligen avslutat med fem raka förluster varav den sista kom mot supersvaga Rögle på hemmais. Djurgården har tagit två poäng på sina fem senaste matcher.

Djurgården har tappat två viktiga spelare i Jeff Tambellini samt Juuso Ikonen som har lämnat för just Brynäs. Så Brynäs har fått in en spelare samtidigt som Djurgården har tappat två. Dessutom får Brynäs tillbaka två spelare som varit skadade den senaste tiden, dels Jensen, men viktigast av allt, Simon Bertilsson är tillbaka efter 10 matchers frånvaro, detta innebär att Brynäs har fullt manskap på backsidan, oerhört viktigt.

Överlag annars tycker jag helt enkelt Brynäs är ett bättre lag än Djurgården. Man skjuter mer på mål och har en MYCKET högre skotteffektivitet än vad Djurgården har. Brynäs gör mål på drygt 10% av sina skott samtidigt som Djurgården gör mål på drygt 7% av sina skott. En oerhörd skillnad, Brynäs har gjort 120 mål samtidigt som Djurgården stått för svaga svaga 82 mål. Om man ser till defensiven är Brynäs bättre även där. Djurgården har släppt in 110 mål samtidigt som Brynäs släppt in 100 kassar. Detta innebär att Brynäs har en +/- som är +20 och Djurgården har -28. Det skiljer alltså 48 mål mellan Brynäs och Djurgården och det är en alldeles för stor summa för att säga något annat än att det är klasskillnad. Även om vi tittar in specialteams så är Brynäs klart vassare där. Brynäs totala powerplay + boxplay statistik ligger på 101.46% samtidigt som Djurgårdens ligger på 93.89%, det är man tredje sämst i serien på. Och om vi dessutom tar en titt på målvakterna så ser vi att Brynäs förstamålvakt Rautio är vassare än Djurgårdens Tellqvist.

Kort och gott, Brynäs har bättre defensiv, bättre offensiv, bättre i specialteams och har bättre målvakt. Att vi får @2.02 på Brynäs moneyline tycker jag är bra och anledningen varför jag väljer moneyline istället för den säkrare varianten DNB är för att dels är det fint att sitta på @2.02 i en förlängning där det mer eller mindre är 50/50. Sitter man till @2.02 i en 50/50 i längden går man fint plus och dessutom har Djurgården haft det oerhört tufft i övertidsspelet samt straffläggningen, men har totalt tre vinster på tolv övertid/straffar vilket är riktigt svagt.

KÄMPA BRYNÄS!

Match: Djurgården-Brynäs
Spel: Brynäs ML
Odds: @2.02
Insats: 3/5U
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip