Dags för tredje gången denna säsong att se matchen mellan Mora och Frölunda, Mora spelar på hemmais och pucken släpps 15.15. Jag tycker att 2.05 på Frölunda är godkänt i denna match och kommer spela det spelas hos Bethard med en flatinsats.

Mora har spelat fullt godkänt den senaste tiden men räcker inte riktigt till ändå för att vinna sina matcher. Man har förlorat sina fyra av fem senaste matcher och ligger just nu på tolfte plats i serien. Idag möter man ett Frölunda som har börjat hitta tillbaka lite till sitt spel, göteborgarna ligger just nu på sjunde plats i serien elva poäng före Mora. Anledningen varför jag tror Frölunda har en väldigt bra chans att vinna dagens match är dels för att jag sett dem två tidigare matcherna mellan Frölunda och Mora denna säsong och Frölunda har haft väldigt enkelt att komma till farliga lägen tycker jag. Mora som sätter en ganska hög press har rätt ofta blivit bortspelade av Frölundas mest skickliga spelare och då kommer Frölunda till oerhört fina lägen. Dessutom så tycker jag Frölunda är i ett finare slag nu än vad man varit i dem två matcherna man mött Mora tidigare denna säsong, sägas ska att båda matcherna lagen mötts denna säsong slutat med ett oavgjort resultat.

Mora har inte imponerat på sin hemmais denna säsong, man har visserligen vunnit ganska många matcher, men den underliggande statistiken visar att det inte sett allt för bra ut. Frölunda har tvärt emot Mora spelat bra på bortais denna säsongen, det visar återigen den underliggande statistiken men man har verkligen inte fått med sig resultaten i dessa matcher.

Det som jag tror kan bli Moras definitiva död i denna matchen är att Frölunda är så pass mycket bättre i specialteams, Mora har seriens sämsta boxplay med 67% penaltykill samtidigt som Frölunda har knappa 24% i powerplay, där blir det verkligen tufft för Mora. Slår man ihop BP och PP ligger Mora på cirka 85% och Frölunda har cirka 100% vilket är en stor skillnad.

Jag tycker Frölunda ska ta hem detta!

Match: Mora - Frölunda
Spel: 2
Odds: 2.05
Insats: Flat
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip