Det är dags för del två i back-to-back-mötet mellan Örebro och Linköping, gårdagens match var en märklig batalj där Örebro segrade borta med rejäla 4-1. Ett resultat som dock absolut inte speglade matchbilden då Linköping var mycket vassa framåt, dock väldigt dåligt bakåt samtidigt som Örebro var effektiva. Dagens spel blir över 5 mål vilket innebär att vi får insatsen tillbaka vid exakt 5 mål, oddset är 2.38.

Örebro har hittills inte imponerat speciellt mycket i inledningen av SHL men har ändå lyckats ta sju poäng på sina inledande fem matcher. När jag såg matchen igår imponerades jag av två saker, Kilpelainens målvaktsspel var outstanding och Örebro var mycket beslutsamma i offensiv zon, varje gång man kom mot Linköpings kaffe var det farligt. Man skapade inte jättemycket men när man väl skapade var det riktigt farligt. Man lyckades även göra två mål i powerplay, jag vet det var bara ett mål i PP men jag räknar det som två eftersom man gjorde mål ungefär en sekund efter att Linköping blev fulltaliga. Detta var Örebros första mål i PP denna säsong och det är givetvis oerhört viktigt att få igång den spelformen om man vill vara med och slåss i SHL på riktigt. Örebro kommer givetvis komma in i denna match med stort självförtroende efter gårdagens "kross" mot LHC.

Linköping gjorde egentligen en mycket bra match igår men marginalerna är mot dem match efter match. Igår vann man återigen skotten och hade bland annat två skott i målramen samt en missad straff från Ken Andre Olimbs klubba. Som sagt, mycket bra offensiv trots det bara ett mål, men defensiven, herregud vad kall den var. Det känna som LHC blir så oerhört passiva i egen zon i försvaret och det såg man inte minst på Örebros 2-1-mål igår i powerplay när Hudacek bara fick åka rakt fram utan att någon LHC-spelare attackerade honom och kunde enkelt sätta dit 2-1-pucken! LHC har släppt in två mål eller mer i alla matcher förutom mot HV71 när man höll nollan. Defensiven ser verkligen allt annat än bra ut just nu och det känns som man i varje match måste göra 3-4 mål för att kunna vinna. Har svårt att se att det kommer se något annorlunda ut inför kvällens match mot Örebro. Även ett stort stort frågetecken till Jonas Gustavssons målvaktsspel, det är verkligen ingen bra inledning han fått i årets SHL. Garanterat dåligt självförtroende inför kvällens match om han nu ens får vakta kassen?

Örebro har svagt BP samtidigt som LHC har mycket starkt PP. Dessutom fick Örebro igång sitt PP igår och var mycket beslutsamma i offensiven. Svagt målvaktsspel från Gustavsson. Jag tycker kvällens batalj är upplagt för att bli en målrik historia och spelar med glädje över 5 mål hos Unibet till 2.38 med flatinsats.

Match: Örebro - Linköping
Spel: Över 5 mål
Odds: 2.38
Insats: Flat
Spelstopp: 18.00
Bolag: Unibet

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip