Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins

Goalies: Anderson (confirmed) vs Murray (probable)

Ottawa Senators återvänder nu hem efter sina två matcher här i Sverige i NHL Global Series mot Colorado Avalanche. Resan blev en riktig succé för Sens som vann båda mötena med Colorado där första matchen slutade 4-3 efter (OT) där Erik Karlsson låg bakom avgörande målet i förlängningen, samt 4-3 efter FT i andra mötet där man spelade bra, men fick jobba hårt från underläge hela 3 gånger under matchen innan en stark tredje period gjorde att man vände 2-3 till seger 4-3. Sens har nu fått nästa 6 dagars vila och laget borde ha återhämtat sig från jetlag osv…eller?

Pittsburgh Penguins bröt sin två matcher långa förlustsvit senast mot Buffalo Sabres där man tillslut vann med 5-4 efter förlängning. En match där jag hade rekat Pens efter FT och trodde på överkörning. Dock blev match inte alls så även fast man spelmässigt var överlägsna. Efter att man nonchalant bjudit bort en 2-0 ledning till Sabres i första perioden vaknade man till aningen i andra perioden och kom tillbaka till ett 3-3 läge men när B.Pouliot gjorde 4-3 med 7 sekunder kvar av andra perioden kändes det som Sabres hade grepp om matchen. Dock lyckades Kessel kvittera matchen i mitten av tredje perioden och sedan vann Pens coinflipen i övertid och tog extrapoängen.

I natt gästar alltså detta Penguins den kanadensiska huvudstaden i en repris av fjolårets Stanley Cup final. Pens vann den serien i en riktigt rysare med 4-3 och frågan är om Sens kan ta revansch här i natt?

Jag sätter ändå ett frågetecken på hur väl Sens kan ställa efter en tripp till Sverige och även om man fått 6 dagars vila så känns det mer som Sens varit på en semester, eller snarare ett äventyr. Pens var jobbat hårt under denna period och jag tycker deras offensiv ser stark ut när man kör 100%. Rätt jämn statistik där Pens vunnit de 6/10 senaste mötena inbördes under grundserien men förlorat de 2 senaste inne i Canadien Tire Center (grundserien).

Dock tror jag Pens är på hugget i natt och jag tror ändå Sens kan vara lite trögstartade i denna match och då jag ändå tror man inte var helt nöjda med spelet i Sverige gör att jag ser Pens som favoriter i denna match. Det är därför jag blev förvånad när Betsson / Betsafe erbjuder Pens som underdogs här jämfört med andra bolag såsom exempelvis Pinnacle Sports som har bäst koll på amerikanska sporter.