Kvartsfinaldags mellan Sverige och Tyskland och frågan är om Sverige sätter in attacken direkt?

Sverige vann gruppen genom att slå Norge i öppningsmatchen med 0-4 där man hade 0-2 efter första perioden, och Norge hade inte mycket att sätta emot. I match två stod Tyskland som motståndare och där vann med med 1-0, där målet kom i första perioden. I sista matchen stod Finland som motståndare, och här blev det seger med 3-1 efter att sista målet kom i öppen kasse. Vad var ställningen efter första perioden? Jo 1-0 till Sverige, vilket betyder att man vunnit samtliga förstaperioder under turneringen, och varför sluta med det?. Jag ser ingen anledning till att man inte ska ösa på från start och får tyskarna ur balans, speciellt med tanke på att man är klart mer utvilade.
Omark har gjort en jätteturnering hittills och även om han inte hittat nätet så har han stått för en del fina passningspoäng.

Tyskland förlorade de två första matcherna mot Finland och Sverige, där man sedan slog Norge med 2-1 på straffar. Nu blev det åttondelsfinal för tyskarna och man fick en drömstart på matchen när Almond i Schweiz tar ett matchstraff redan efter nio sekunder då han säker Erhoff. Min syn på tacklingen är att den är onödig att ens ta, då det räcker att gå in och plocka bort honom. Samtidigt så går Erhoff ner och försöker undvika den, vilket gör att den tillslut träffar huvudet. Nu gjorde man iallafall mål på det fem minuter långa powerplayspelet man fick, sedan drar man på sig en tvåminutare för cross-checking. Under perioden drar man på sig ytterligare tre utvisningar men man klarar av samtliga då Schweiz står helt stilla och detta kan vara ett av det sämre powerplayspelet jag sett på länge från en etablerad nation.
Schweiz löser 1-1 tidigt i den andra perioden, ett resultat som också står sig efter 60 minuter, där tyskarna senare drar det längsta strået i förlänging.
Man får 24 timmar mellan matcherna och detta var ingen lätt match för tyskarna utan man fick ta ut sig ordentligt för att det skulle gå vägen.

Man hade flyt att Schweiz var så dåliga i powerplay, annars hade man nog legat under efter första perioden trots drömstarten, och mot Sverige tror jag inte man hänger med från början.

Speltips: 1 första perioden och jag investerar 3u // TT