Två matcher i HockeyAllsvenskan denna hockeyrika lördag! Timrå möter Björklöven på sin hemmais och vi erbjuds 1.78 på laget från Medelpad och det tycker jag är i högsta laget. Detta spel spelas hos Coolbet med en flatinsats på 2 units.

Timrå har ingen vidare form men kan vid seger idag överta serieledningen igen, vilket jag tror man gör. Man möter ett Björklöven som inte heller imponerar just nu, Björklöven har nämligen fem förluster på sina sex senaste matcher och ligger på nionde plats i serien. Björklövens melodi för att vinna matcher denna säsongen har varit att göra massa mål eftersom man släpper in så mycket mål. Därför passar det inte speciellt bra för Björklöven att möta Timrå som har en väldigt starkt defensiv. Timrå är det lag som i överlägsen stil har släppt in minst mål denna säsong. Timrå har gjort tre mål färre än Björklöven denna säsong, men Björklöven har släppt in nästan 30 fler mål än vad Timrå har gjort.

Kollar man på specialteams så är Timrå även överlägsna där. Iallafall om man kollar på boxplayspelet, Timrå är det allra bästa laget i serien i spelformen boxplay samtidigt som Björklöven är seriens sämsta lag. Björklöven har 72% i boxplay samtidigt som Timrå har 88% vilket givetvis är en brutal skillnad. I powerplay är Björklöven bättre än Timrå med sina 20% samtidigt som Timrå har cirka 16%. Men om man tänker på vilket boxplay Timrå ska möta i jämförelse med Björklöven så är det såklart jättestor fördel Timrå. Dessutom är det stor skillnad på vilket lag som drar på sig flest utvisningsminuter, Timrå är det laget i serien som drar på sig allra minst utvisningar, Björklöven drar på sig mycket mycket mer.

Timrå är dessutom ett starkt hemmalag samtidigt som Björklöven inte direkt imponerar på bortais. Det är klasskillnad mellan lagen och jag tycker absolut att 1.78 på Timrå duger här.

Match: Timrå - Björklöven
Spel: 1
Odds: 1.78
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg, jobba Timrå!!

Twitter: @SHLGrider

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip