En match denna måndag, som för övrigt är årets andra måndag. Nytt år nya möjligheter är oerhört klyschigt att säga, men det är ju verkligen så. Det är helt otroligt vilken nytändning man får i och med att det blir ett nytt år. Det är egentligen helt sjukt för jag menar det är trots bara en siffra "2017", men på något sätt känns det ändå så sjukt bra. Tror många av er känner lika. Hur som haver, en match i dagens svenska hockey och den spelas mellan Timrå och Södertälje, en match där jag tror hemmalaget ska ha oerhört bra chans att trycka dit SSK. Jag spelar Timrå med -1.5 med 3/5U till @2.20.

Timrå:
Timrå placerar sig just nu på en femte plats i serien men skulle vid seger idag klättra förbi Västervik samt vara på samma poäng som Tingsryd på tredjeplatsen med något sämre målskillnad. Timrå har varit inne i en iskall period med väldigt mycket förluster. Dock blev det seger senast borta mot AIK med 1-2 på bortais. Givetvis en oerhört skön seger att ta. Dels för att det var kalenderårets första seger, att det var borta mot just AIK och för att man verkligen behövde poängen då man endast hade två segrar på sina nio senaste matcher. Jag tror dock att vändningen på denna iskalla period för Timrås del kan ha kommit i matchen senast. Att ta en sån tung seger på bortais efter en tung period är galet viktigt för självförtroendet och självförtroende behöver man ikväll när man återigen ska in NHK Arena för att försöka vinna igen. Timrå har nämligen förlorat tre raka matcher på hemmais så publiken kräver verkligen en seger ikväll. Det absolut viktigaste för Timrå ikväll är att JVM-trion är tillbaka från Kanada. Jonathan Dahlén, Jens Lööke och Elias Pettersson finns alltså tillgängliga för spel ikväll och det är såklart superviktigt för Timrå. Trots att Elias Pettersson och Jonathan Dahlén missat sex matcher så toppar dem Timrås interna poängliga med stor stil, så det är inte konstigt att Timrå haft det lite jobbigare när dessa lirare ej kunnat vara med.

Södertälje:
Södertälje hittar vi som nästjumbo, bara en poäng före jumbon Västerås på sina 34 poäng. Södertälje är ett lag som blandat och gett under den senaste tiden. Man kommer senast från två förluster men innan det hade man tre raka segrar, minst sagt lite svårt att veta vart vi just nu har Södertälje, men känslan är ändå att dem spelat rätt bra den senaste tiden och förtjänat sina poäng man tagit. En liten intressant sak att väga in i denna match är att Södertälje har ett av seriens bästa PP, man har gjort näst mest mål i HockeyAllsvenskan i just den spelformen, bara Karlskoga har gjort fler, man har även en väldigt fin PP %. Dock är Timrå det lag i HockeyAllsvenskan som drar på sig allra minst boxplay och dessutom, när Timrå väl spelar boxplay så har man ett av seriens bästa boxplay. Det känns som det absolut kan vara en viktig faktor att ta med sig in i den här matchen, specialteams blir som vanligt väldigt viktigt. Lagen har drabbats samman två gånger denna säsong och båda gångerna har Timrå tagit stabila segrar, först med 3-0 hemma och sedan med 1-3 på bortais. Jag hoppas och tror på en liknande seger ikväll.

Match: Timrå-Södertälje
Spel: Timrå -1.5
Odds: @2.20
Insats: 3/5U
Bolag: Sportmarket/ Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg samt ha en fin måndag och vecka.

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip