Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens

Goalies: Andersen (probable) vs Price (probable)

Toronto Maple Leafs åkte på sin tredje förlust sina fem senaste matcher då man föll med 2-1 efter straffar mot NY Rangers. Leafs som inledde målskyttet i första perioden hade svårt att hitta 2-0 trots att man skapade många chanser. Henrik Lundqvist spelade bra och räddade kvar Rangers under slutet av första och hela andra perioden. Rangers hittade 1-1 i mitten av trejde och tog matchen till extrahockey. Där hade båda lagen många fina chanser att avgöra men inget av lagen lyckas. Sedan föll alltså Leafs i coinflipen i straffarna.

Montreal Canadiens som dominerat Atlanic Division har hamnat i en formsvacka. Laget är endast 2-7-1 sensate 10 matcherna och en säker förstaplats i Atlanic har inte blivit så säker längre. Visserligen leder man fortfarande. Men man har ett jagande Boston Bruins, endast 4 poäng efter och ett formtoppat Florida Panthers 6 poäng efter vilket betyder att Habs måste skärpa sig om det ens ska bli slutspel i vår. Man föll senast återigen mot ett lag man skulle tagit två poäng mot senast då man blev nollade mot NY Islanders på hemmais. Habs började bra men islanders utnyttjade sina kontringar och vann tillslut med 3-0.

Nu gästar Habs detta Toronto Maple Leafs i ett riktigt klassikermöte. Jag måste tänka mig att Habs går in 100% och är jäkligt taggade här. Detta är en matchup man trivs väldigt bra i och har vunnit hela 10/10 senaste inbördes mötena och med tanke på oddsen som vi erbjuds i natt måste jag testa trots Habs svaga form. Som sagt måste Habs börja vinna nu om man inte ska riskera att ens tappa sin slutspelsplats.