Till skillnad från den tidigare reken jag skrev om att Skellefteå och Karlskrona har gjort en svag försäsong så har dessa två lag gjort en makalöst fin försäsong. Det är bara att hoppas att båda lagen kan hålla denna nivån även ikväll så kommer vi nog få se en riktig kanonmatch! Spelet ikväll blir Brynäs +0.5 då jag helt enkelt tycker det är fel att Växjö är så pass stora favoriter. Spelet hittas hos Pinnacle till @1.88 och spelad med flat.

Växjö har trummat på rejält under försäsongen. Faktum är att man spelat nio matcher innan dagens SHL-premiär och vunnit ÅTTA av dem. Verkligen styrkebesked. Den enda förlusten har kommit mot Frölunda där man förlorade med 4-5. Innan det har man alltså gått som tåget. Man inledde sin säsong med tre träningsmatcher där man slog Linköping, Turku och Lukko. Efter det var det dags för CHL. Växjö började med att slå Liberec borta efter OT med 4-3, det följde man upp med att vinna dubbelmötet med Davos (båda efter ordinarie tid) och sedan slog man Liberec igen på hemmais med 6-3! Detta innebär att man har vunnit gruppen med tanke på att man har ett dubbelmöte kvar med Cardiff, två matcher man kommer vinna utan några problem alls. Starkt av Växjö. Det är speciellt oerhört imponerande eftersom Växjö har ett halvt nytt lag från den förra säsongen. Jag tror mycket har att göra med att man har en så oerhört duktig coach i Sam Hallam. Efter CHL-spelet så har man spelat två träningsmatcher där man som sagt torskade mot Frölunda med 5-4 och nu senast besegrade man Karlskrona med 3-2 efter OT.

Det finns nästan ingenting att klaga på när man tittar på Växjös försäsong, men det gör det absolut inte heller när man kollar på Brynäs. Man inledde förvisso lite halvknackigt med förlust i säsongens första match mot Djurgården med 3-1 och sedan "bara" en vinst efter OT med Helsingfors hemma i första matchen av CHL-gruppspelet. Men efter det har Brynäs varit OUTSTANDING!! Tre raka segrar i CHL-gruppspelet då man först började med att krossa Krakow med 8-0 hemma och följde sedan upp det med två trepoängare mot just Krakow och Helsingfors. Brynäs är nu klara för slutspel i CHL och bör även mest troligt vinna gruppen då det återstår ett dubbelmöte mot Red Bull Munich. Efter detta fina gruppspel har Brynäs följt upp det med att vinna sina två sista träningsmatcher mot Örebro och Mora, två övertygande segrar. Idag åker man till Växjö för att försöka nypa poäng mot Lakers och jag tror absolut att möjligheterna är mer goda än vad oddsen visar. Brynäs hade dessutom Växjö som lite av en drömmotståndare förra året. Fyra matcher i grundserien slutade med tre Brynäs-segrar varav två av dessa segrar kom på bortais så det är nog med en god känsla i kroppen man åker ner till Växjö idag för att möta Lakers.

Som jag skrev tidigare i reken, Växjö är för stora favoriter i denna match och Brynäs att vinna eller spela oavgjort till 1.88 är taget utan allt för stor tvekan!

Match: Växjö-Brynäs
Spel: Brynäs +0.5
Odds: 1.88
Insats: Flat
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip