Speltips

Speltips Syrianska-Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-05-02 19:00 Spela här

Speltips Syrianska-Elfsborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.42 Speltips: 1X
2012-05-02 19:00 Syrianska-Elfsborg 1X 2.42 mr_england

Spel: Syrianska asian handicap +0.5 (samma som 1X) – odds 2.42 bet365

Syrianska med skadeproblem och fyra raka förluster ställs mot Elfsborg som tagit fyra raka segrar och leder allsvenskan efter klubbens bästa säsongsinledning någonsin. En given tvåa? Nej, jag tror inte det är så enkelt.

Elfsborg fortsätter att vinna och det är naturligtvis en styrka i sig. Spelmässigt imponerar de dock inte och jag tror inte ett lag kan fortsätta att ha marginalerna med sig hur länge som helst. Traditionellt sett är Elfsborg ett ganska dåligt bortalag och det tror jag även de kommer vara då den här säsongen summeras. Jag köper ännu inte förklaringen att Elfsborgs förbättrade bortafacit beror på att fler lag nu har konstgräs. Elfsborg har så här långt spelat tre bortamatcher med två segrar och en förlust som resultat. Segrarna har dock tillkommit efter mål i slutminuten eller efter att skott från 61 meter gått i mål. Ett sådant flyt kan inte vara för evigt. Dessutom har Elfsborg inte imponerat i flera av sina hemmamatcher trots att man vunnit dessa.

Syrianska har varit upp och ner. Mest ner om man ser till resultaten på slutet. Jag tycker dock inte Syrianska varit så dåliga som oddsen antyder inför den här matchen. Det har blivit knappa förluster mot AIK och Häcken på hemmaplan. Jag tyckte man stod upp riktigt bra mot Häcken senast men förlorade efter ett ”flippermål” på övertid. I premiärsegern mot IFK Göteborg var man det bättre laget bortsett från de 20 inledande minuterna och det var en rättvis seger. Då Syrianska stått upp bra mot IFK Göteborg, AIK och Häcken på hemmaplan ser jag ingen anledning till varför de inte kan göra det mot ett lite överskattat Elfsborg. Syrianska har dessutom tidigare spelat bra i flera matcher mot Elfsborg även om resultaten inte gått deras väg.

Syrianska har fortsatt skadeproblem. Haris Skenderovics är dessutom avstängd i den här matchen. Positivt är att Yussuf Saleh är tillbaka efter skada och att George Mourad verkar klart på gång spelmässigt. Skador är aldrig positivt men det känns som att Syrianska har större vana av att byta spelare och kasta om med kort varsel än många andra lag. Elfsborg har fortsatt skadeproblem i backlinjen och Fridgeirsson har problem med ljumskarna och stannar hemma. I övrigt kan Elfsborg starta med ett bra lag.

Allsvenskan är en extremt jämn liga där inga träd växer till himmelen. Inget lag kommer förlora för evigt eller vinna för evigt. Det finns därför anledning att gå emot ett lag som vunnit fyra raka och tro att det vänder för ett lag som förlorat fyra raka rent statistiskt om oddsen är de rätta. Den här gången tycker jag oddset är det rätta då 1X (Syrianska asian handicap +0.5) ger 2.42. Det oddset innebär att Syrianska har 41% chans att ta poäng i den här matchen. Jag tycker de har större chans än så och spelar!

Spel: Syrianska asian handicap +0.5 – odds 2.42 bet365

Matchstart: Onsdag kl 19.00
TV: Canal+ Extra 1

mr_england - 02 Maj, 2012, 11:04

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ch1ck - 2012-05-02 14:29:07

Syrianska är ett av de 4-5 sämre lagen i serien. Ett topplag ska vinna sådana här matcher på bortaplan. Skulle de spela dåligt och få med sig en trea är det mer en styrka än att turen håller i sig

Nico - 2012-05-02 13:28:57

Inget dåligt spel, däremot tycker jag du är helt snett ute i analysen.

Att Elfsborg "inte imponerar" är just det som ÄR imponerande med laget hittills i år. Som spelarna själva säger så spelar man inte lika naivt på bortaplan, och det viktigaste i alla lägen är 3p. Det syntes inte minst senast mot GAIS när man backade hem med elva man sista 10 för att försvara ledningen.

Jag har sett nästan alla lagets matcher den här säsongen och det har sett klart bättre ut borta än hemma. Matchen mot Örebro var en av de bästa jag sett Elfsborg spela. ÖSK hade en målchans på 90 minuter och hade Elfsborg bara varit lite effektivare hade matchen slutat 0-6, minst. Så det är knappast rättvisande att påstå att den vanns efter ett skott från 60 meter när man i själva verket spelade ut Örebro i 90 minuter.

Syrianska är dessutom toksämst i Allsvenskan och har ingen spelare som ens skulle platsa på Elfsborgs bänk. Dessutom räcker det med att Guliganerna skickar upp en buss till Södertälje så har dom bättre publikstöd än hemmalaget. Lägg till konstgräset så är det i princip hemmamatch för Elfsborg.

Pettson - 2012-05-02 12:49:12

Pettson- 2012-05-02 12:48:38försvaret är iofs normalt ngt "stabil"t men det är offensivt det saknas för mig :)

Pettson- 2012-05-02 12:44:56dock är inte jätteövertygad om en kross*

/0-1,0-2,1-2,0-3? :)

Pettson - 2012-05-02 12:43:10

mr england går emot dig här totalt!:) tycker att ellos börjat spela smart borta och är inte jätteövertygad om en kross. tror inte alls boråsarna går in i syryous defensiva fällor och helt ärligt har inte syrianska ett bra lag. ok mf med spelare som ändå sett sitt bäst före, ok glänser till oich från, för tunn trupp. tycker laget har saknat fokus när chanserna har kommit därfram. skanderovic är lite organisatören i försvarspelet och tror att det är ett sådant exempel som är undantag för regel(disk. igår) men det är inte där jag bygger mitt ellos-spel på utan deras numer smartare bortaspel. tror att boråsarna kommer kontrollera match och attackera men inte till den grad att de släpper defensivt(iaf tanken) men visst syrianerna har kämparglöd, ("kom igen grabbar låååång tid kvar" när det var 8min kvar hemma mot AIK) :) ger dig det!! tror inte heller att syrianska kommer fortsätta att tappa 3p i all evighet men ser inte ditt spel här. :) är en sådan match som ellos skulle kunna torskat för ngra år sedan och en av anledningarna till att de inte vunnit sen 06 :)