Speltips

Speltips Sixers - Celtics

Sport: Basket Spelstopp: 2012-05-24 02:00 Spela här

Speltips Sixers - Celtics
Land: USA Liga: NBA
Odds: Blandat Speltips: Blandat
2012-05-24 02:00 Sixers - Celtics Blandat Blandat MFFQPR


Game 6 i matchserien Celtics - Sixers. Precis som i den andra matchserien i eastern så lever den i allra högsta grad. Lite roligare än i west där Spurs och OKC redan är klara för conference-final. Om vi tar det från början så låg home-advantage i Celtics händer. Celtics var ganska stora favoriter till att ta hemma matchserien inför första matchen men dom fick bekänna färg direkt när man först lyckades vinna första matchen i The Garden med en poäng för att nästa match förlora med 1 poäng. Home-adv nu hos Sixers men Celtics tog enkelt tillbaka den i game 3 när man fullständigt körde över Sixers i Philadelphia. En av de stora anledningarna till detta stavas Garnett. Tillsammans med Rondo har dom varit outstanding i denna matchserien, i de matcherna dom vunnit. Så skillnaden på Celtics nu och i grundserien är att det är Garnett som är deras store man i slutspelet så att säga. Och så har vi då Rondo. En PG som kan göra de mest sjuka grejer som går att göra på en basketplan. Hans blick för spelet är något som kan jämföras med Xavi i fotbollsvärlden. En assistkung utan dess like. Rondo kan göra poäng också. 23 i krossen från game 3 visade prov på den egenskapen!

Celtics är otroligt svåra att få grepp om. Ibland kan man tro att coach Rivers lagt upp två olika spelplaner i offence. En för Rondo, en för övriga laget. Rondo är en spelare som vill komma till avslut snabbt, oftaste genom att göra den upplösande assisten. Annat är det med Pierce, Bass och Allen som gärna tvingar ut skottklockan och sen tar ett stressat avslut, dock med gott resultat förvånansvärt ofta. Rutinen som Celtics har i Allen, Garnett och Pierce gör att Celtics är i det läget dom är just nu. Det är en riskabel spelplan dom har, men så länge bollen på ett eller annat sätt flyger i så är den otroligt svår att försvara sig mot. Inget spel som jag gillar dock, då det i vissa stunder kan vara oerhört frustrerande och drygt att kolla på. Då är Sixers annorlunda. Här har vi en riktigt jämn förstafemma, där spelet inte behöver gå igenom en viss spelare för att avslutet ska komma. Man ser det på poängproduktionen. Man har ingen spelare som är i närheten av 20 points per game, istället har man 8-9 spelare inom radien 6-16 PPG. Man har 3-poängsskyttar i Iguodala, Holiday och Hawes. Samtidigt har man Young och Brand som kan steppa upp och vara riktigt stabila skyttar. Ett väldigt all-round lag där alla kan ta avslut när det krisar. För Celtics så överlämnar man oftast det ansvaret på Pierce när det behövs i slutet av matcher.

Game 6 alltså och jag har svårt att se Sixers släppa detta på hemmaplan, utan att man istället tvingar fram en sjunde match. Jag har även svårt att se vem som ska ta ansvaret i Celtics. Det finns inte en chans att Bass gör 18 P under en quarter igen. Allen har inte gått att känna igen riktigt efter sin skada och senaste tre matcherna har han haft 3-5-5 poäng på kontot. Inte sådär jättebra för en som snittade över 15 i grundserien. Pierce har inte tagit det ansvaret man kan vänta. Garnett kommer få det svettigt inatt, efter att ha hånat Sixers-fansen i media. Dock tror jag han har den rutinen som krävs för att vifta bort det. Men ett kokande Fargo Center lär göra allt i sin väg för att ta sitt lag till game 7. Fram tills i förra matchen har Brand varit ganska osynlig för Sixers, men 19 poäng där och kommer han igång har man ytterligare en klasspelare man kan förlita sig på.

Möjligtvis en rörig preview inför matchen men jag har funnit tre spel som ska jobbas in när klockan slår 02.

Sixers ML @1.91 finns på Pinnacle och liras till 8/10 av den anledningen att jag tycker Sixers är det bättre laget om vi bortser från den spets som finns i Celtics. Fargo är ingen enkel arena att komma till som bortalag och när Celtics tog tillbaka home-advantage i game 3 så var det en vinst i överflöd där det rann iväg onödigt mycket beroende på två katastrofala quarters från Sixers. Misstag man högst troligtvis inte gör om. Inte i säsongens viktigaste match.

Över 175,5 @1.98 finns även den på Pinnacle , liras till 5/10. Utgångslinan är troligtvis 175.0 men då void är det värsta som finns så höjer jag mer än gärna linan med 0,5 P för att få 0,06 högre. En generös lina sett till hur det har sett ut i matchserien. För att återkomma till Celtics spelplan så är det Rondo som bestämmer, inget snack. Det är två lag med riktigt bra skytte, både i stabilitet och på sin höjd. Över i 6 av 7 senaste, 4 gånger i denna serien.

Till sist, Rondo över 13,5 assist @2.230 som jag lirar till 5/10 även den på Pinnacle . Från 12,5 till 13,5 har Pinnacle höjt linan men är ändå en generös lina med tanke på vad Rondo presterat. Hans snitt ligger knappt under 13,5 (13,2) men oftast beror detta på att Bass och Garnett (som han oftast levererar till) missar när dom får pass av Rondo, alternativt drar på sig en foul. I en high-scoring match mot Sixers tror jag han når upp på 15-16. Förutspår en jämn match och minimal vila för Rondo.


Blev en hel del nu, men allt för att ge er en bild av vad som väntar!

Lycka till// MFFQPR

MFFQPR - 24 Maj, 2012, 00:13

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
haller - 2012-05-24 00:46:00

GRYM rek!!!
Well done!