Speltips

Speltips Sverige v Island

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-05-30 20:00 Spela här

Speltips Sverige v Island
Land: Internationellt Liga: Landskamp
Odds: 6,50 Speltips: 1:a målskytt: Rosenberg
2012-05-30 20:00 Sverige v Island 1:a målskytt: Rosenberg 6,50 holms

Äntligen dags för det första avstampet innan EM då Lasse Lagerbäcks Island gästar vårt vackra land.
Och i spelsynpunkt finns det förstås intressanta prylar att lägga fokus på.

Att Island ska rubba Sverige tror jag inte en sekund på. Under 2000-talet har vi möts flertalet gånger och Sverige har aldrig vart i närheten utav någon förlust. Och det händer inte nu heller då vi har ett slutspel att spela ihop oss inför.
Och läget är ju så här. Den svenska startelvan är väl egentligen rätt cementerad, inte speciellt många platser, om ens någon, som är speciellt öppen inför premiärmatchen mot Ukraina.

Men! Med Johan Elmanders skada (om han inte hinner bli fit for fight) så finns det ju faktiskt en forwardsplats att slåss om. Den längst fram.
Och där startar ikväll Markus Rosenberg.
Jag vet, det är många som gärna spottar och svär över den herren. För vek. För lam. För tunn och bla bla bla. Visst, kritiken har väl ibland varit befogad, om än något överdriven. Vi ska inte glömma bort att han faktiskt har gått rätt bra i Bundesliga den här säsongen.
Idag får han verkligen chansen att visa att han kan vara ett alternativ på den positionen. Och då är det han om någon som ska plocka fram de där extra procenten som annars är så svårt att hitta under vanliga landskamper, men som kan vara så avgörande för att vara först på en retur, vinna en 50/50 duell eller hinna före keepern på en förlupen boll.
Att han dessutom pratar samma grötiga språk som Zlatan borde bara betyda att de kommer ha ännu enklare att förstå varandra där framme. Underskatta inte ett helskånskt anfallspar.

Vad jag vill säga med allt det här?
Jorå!
Markus Rosenberg gör mål idag. Men eftersom risken är överhängande att han blir utbytt till andra halvlek (sex byten ska göras) så kliver jag in på att planens hungrigaste kille gör det första målet till 6,50. Han har som sagt allra mest att bevisa - och spelar också längst fram.

holms - 29 Maj, 2012, 23:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
ck4 - 2012-05-30 14:08:09

nice rek..fast tror ibra har större chans att göra första målet ;)