Speltips

Speltips Federer - Djokovic

Sport: Tennis Spelstopp: 2012-06-08 15:00 Spela här

Speltips Federer - Djokovic
Land: Frankrike Liga: Franska Öppna
Odds: 2,50 Speltips: Federer
2012-06-08 15:00 Federer - Djokovic Federer 2,50 Poldan

Första stormatchen. Giganternas kamp! Världsettan mot världstrean. Djokovic mot Federer.

Det är två världsspelare som båda gör sina sämsta Grand Slam-framträdande på länge. Roger Federer har spelat rekordmånga set i årets turnering och tappat set mot Ungur, Mahut, Goffin och två mot Del Potro. Samtidigt som Djokovic spelat två femsettare i rad mot Seppi och Tsonga där han tvingades rädda matchbollar mot den sistnämnde innan han vände på steken.

Oddsättningen är rätt märklig. I min värld är det här så öppet en match kan bli. Med viss fördel Federer. Schweizaren är enligt mig lite bättre på grus och lite bättre tränad. Han har till och från problem med serven vilket så klart kommer att ge Novak Djokovic breakmöjligheten och serben har nog lite bättre psyke. Men å andra sidan servar inte Djokovic som någon gud heller.

Roger Federer slog lite sensationellt ut Djokovic förra året i Roland Garros. Då var serben i sin livs form och inte alls lika osäker som i dagsläget. Han springer inte lika mycket och tappat lite i returspelet som förvisso fortfarande är hans signum.

Nu ska man förvisso ge lite credd till motståndarna. Seppi var faktiskt riktigt bra och satsade allt. När italienaren spelar som han gjorde mot Djokovic tar han set mot alla och vinner nog mot alla utanför topp tre. Tsonga gjorde några sjuka gem där även han såg oslagbar ut, men som alltid vänder storspelarna på matchen när de blir lite arga.

Federer blev riktigt förbannad mot Del Potro och var aldrig i närheten av att förlora den matchen. Rätt sjukt när faktiskt låg under med 2-0 i set innan Federer taggade till la in sista växeln.

På spelsidor runt om erbjuds spel på om Federer kommer ha ett positivt resultat mot Djokovic innan han lägger av. I dagsläget leder schweizaren med 14-12 och frågar ni mig kommer serben inte att komma ikapp. Det beror väl också lite på när den forna världsettan väljer att lägga av. Men årets matcher blir nog avgörande.

Roger Federer leder även grusstatistiken men 3-2 där han vann den senaste som spelade just i Franska Öppna för ett år sedan.

bet365 erbjuder 2,50 som spontant känns för högt. Den här matchen vinner Federer minst varannan gång.

Poldan - 06 Juni, 2012, 12:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Reptile - 2012-06-08 04:48:48

Federer gör nog sin hittills sämsta Grand Slam turnering, och precis som ni skriver så hade Del Potro skade problem under matchen. Han påstod dock efter matchen att det inte var därför han förlorade. Då kan man ju undra varför han knappt rörde sig i 4e set där Federer vann med 6-0. Oavsett, så gjorde Federer en riktig skit match, men nu är han trots det vidare. Även Djokovic gjorde en ganska svag insats, förutom på slutet där han som bekant räddade 4a match bollar och därefter vände och vann. Nadal och Djokovic har fruktansvärda vinnar skallar. Där ligger Federer långt, långt bakom dessa 2 herrar. Nadal spelar bättre, då han är otroligt pressad, medans Federer oftast spelar sämre. Nadal och Djokovic blir inte lika nerviga som Federer i utsatta lägen när dessa 3 möter varandra. Dem har båda ett mentalt övertag på Federer, framförallt Nadal. Om Federer går ut på banan och spelar den tennis han kan, då vinner Federer, om Djokovic spelar som han gjort hittills i turneringen. Spelar dem båda som dem gjort, 60/40 med fördel Djokovic. Spelar Djokovic sin bästa tennis, medans Federer spelar som han gjort, då blir Federer mosad. Så det mesta hänger på dags formen när dessa 2 möts, så på förhand en ganska öppen historia men där jag som dem flesta tror på Djokovic, då han normalt är lite jämnare under matcherna...

Slangen - 2012-06-07 10:26:57

Senaste matchen på grus var väl ändå Rom 2012? Där Djoko vann i två raka.. Åtminstone enligt ATP:s hemsida. Tror på en lång jämn match annars, Djoko drar de längsta strået i femte avgörande.

HullaOMG - 2012-06-07 00:47:12

Visst skrev du i preanalysen att knäproblemen hos Del Potro var en faktor, men att påstå att Federer bara blev förbannad och bara la in en högre växel är att ljuga för andra och sig själv. Del Potros knä kunde lika gärna ha hållt ett eller två set till och då hade matchen lika gärna kunnat vara slut.

Annars vill jag också tacka för bra tennisanalyser som jag ryggat en del utav!

Poldan - 2012-06-06 23:56:03

Kul diskussion. Del Potros knäskada var en anledning till att jag rekade Federer i den matchen. Tror helt enkelt inte att att hans knä håller för mer än tre set.

Hade Del Potro mött Djokovic i förra rundan hade argentinaren varit vidare. Övertygad.

Precis som daol8710 skriver har serben spelat två på tok för långa matcher mot mediokert motstånd som nog påverkar honom minst lika lycket psykiskt som fysiskt. Att vinna avgörande set mot Seppi och rädda fyra matchbollar mot Tsonga är nog snarare en stor lättnad än något annat. Det måste varit någon i himlen som vakade över honom i kvarten.

Jonas O. - 2012-06-06 21:22:36

Ryggas!

Tack för fina rekar under RG. Maxade ditt överspel.

daol8710 - 2012-06-06 15:59:48

Robert_semi: Kanske bra att kolla upp saker innan du slänger ut dig något? Djokovic vunnit 6 av dom 7 senaste.. den 7e var nämligen förra året i Paris.. Efter den matchen gav Federer bort matchen i US Open när han ledde 5-3 och 40-15 i 5e.. Efter de möttes dom i en uppvisningsturnering i Dubai vilket inte säger så mycket.. Efter de så vann Djokovic i Rom nyligen där Federer kom igång försent.. Jag tror på Federer jag med, Djokovic spenderat över 4 timmar i både åttondel och kvart och ser sliten ut.. Dock 2 vilodagar nu, men Federer vinner på fysik.. 3-1 eller 3-2 till Federer.. Lycka till!

robert_semi - 2012-06-06 15:35:49

Federer förlorar, senaste 7 matcherna har Novak vunnit. Säger allt

GAISdave - 2012-06-06 13:47:04

Som sagt, Del Potro hade problem med sitt knä och hade vunnit annars.
Jag spelar Djokovic.

HullaOMG - 2012-06-06 13:05:43

Konstigt att du inte nämner att del Potro knappt kunde röra sig ordentligt och hade stora problem med sitt knä. Det var ju mer den orsaken än att federer spelade bra som gjorde att han kunde avgöra enkelt de 3 sista seten.