Speltips

Speltips Göteborg-Helsingborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-07-09 19:00 Spela här

Speltips Göteborg-Helsingborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.05 Speltips: Ö 2.5/BLGM
2012-07-09 19:00 Göteborg-Helsingborg Ö 2.5/BLGM 2.05 RalleArvid

Det är sju veckor sedan IFK Göteborg spelade allsvensk fotboll på Gamla Ullevi nu när man tar emot Helsingborg, Helsingborg som fick en kalasstart på allsvenskans nystart. Ett rejält revanschsuget Göteborg kommer gå för attack både som en följd av den magra första delen av säsongen och den senaste förlusten som betydde taggtråds-tuggande i ett par dagar.
Helsingborg kommer även de vara intresserade av anfallsfotboll och se sin chans till en ny trea i och med sin chans till att haka på i toppen av tabellen samt det fina självförtroende som är ingjutet i truppen.

Helsingborg spelade frejdig och fantasifull anfallsfotboll efter sommaruppehållet och tränarbytet. Man besegrade Gefle med klara 4-1 hemma på Olympia och visst känns man återigen som en liten kandidat i guldstriden vid sidan om/bakom Elfsborg. Det trodde även många att IFK Göteborg skulle göra inför säsongen, spelet och poänginsamlingen har dock visat på komplett motsatta tendenser och man ligger på en bedrövlig 13:e plats inför mötet hemma mot Helsingborg.

Trots att Helsingborg vann klart, tydligt och framförallt rättvist mot Gefle lyckades ändå bortalaget vaska fram en del chanser, och dessutom göra ett mål som såg ut att skapa lite nerv i matchen. Om man släpper till både chanser och mål hemma mot Gefle tror jag man får svårt att undvika att göra detsamma borta mot ett taggat IFK Göteborg (som skapade en hel del chanser och dessutom gjorde två mål borta mot Djurgården).

Göteborg förtjänade nog en pinne och var otroligt nära två gånger om att sätta dit en 3-3 kvittering i matchens slutskede på stadion. En ganska oviss tillställning väntar oss på Ullevi känns det som, åtminstone poängfördelningsmässigt, men däremot tror jag på en tämligen öppen matchbild med mycket omställningar och farliga attacker längst kanterna från båda lagen som förmodligen kommer rendera i en hel del farliga chanser. Och förutom fina inläggsfötter från ytterspringarna finns det även offensivt kvalitéer i båda lagens offensiva straffområden.

IFK Göteborg har, trots sin tabellposition, gjort mål i samtliga hemmamatcher denna säsong, det flesta gångerna även fler än ett. Man är svårslagna hemma men man har i ärlighetens namn inte haft det tuffast spelschemat på hemmaplan. Helsingborg har blandat och gett på bortaplan men man har bara förlorat en av sina senaste fem bortamatcher (storförlusten i derbyt mot Malmö).

Båda mötena i förra årets allsvenska slutade med Helsingborg-seger, 2-1, väntar något liknande oss även denna gång?

Överspelet känns en aning högt och jag testar en slant på det till över 2 gånger pengarna, samt även båda lagen att göra mål till 1.83 på bet365 .

Fyll gärna på med laguppställningar i kommentarsfältet, och givetvis också med era övriga tankar och funderingar som vanligt.

Lycka till lads!
/@RalleArvid

RalleArvid - 08 Juli, 2012, 21:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!