Speltips

Speltips Elfsborg v Dacia

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-07-26 18:00 Spela här

Speltips Elfsborg v Dacia
Land: Internationellt Liga: Kval Europa League
Odds: 2,20 Speltips: Båda lagen gör mål; Ja
2012-07-26 18:00 Elfsborg v Dacia Båda lagen gör mål; Ja 2,20 holms

Helsingborg gjorde ingen besviken igår och höll den svenska fanan tillräckligt högt för ett avancemang till nästa runda av kvalet till Champions League.
Där väntar nu ett polskt gäng, och risken är väl överhängande att det tar slut där.

Kalmar kan vi nog redan räkna med redan har tagit sig till nästa runda i sitt kval, och då har vi ett lag kvar som har det jobbet att slutföra - men som ställde till det lite för sig senast.

Elfsborg förlorade alltså bortamötet nere i Moldavien, mot Dacia. En klubb med en historia mycket mer blank och trött än PSG, faktiskt.
Visst, man kan luras en aning över att de kommer från fattiga Moldavien, men klubben har en hyfsat pollettstark gubbe i ryggen. Laget är ett ihopkok av en massa olika nationaliteter som har blivit över på marknaden när lagen i de normala länderna i Europa spikat sina trupper.
Och, det här ihopkoket är faktiskt inte så pjåkigt. Man vann ligan för två år sedan och är ett ständigt topplag i den Moldaviska ligan.
Moldaviska ligan, tänker du och skrattar?
Jo, jo .. det kan låta roligt, men den ligan är faktiskt rankad högre än allsvenskan, så det är lätt att skrattet fastnar i halsen.

Visst, nu är spelplatsen Borås Arena, och där brukar Elfsborg vara säkerheten själv. Och visst, jag tror nog att dom grejar det här, innerst inne. Men absolut inte lika enkelt som vad alla oddssättare verkar tro med decimaler på den raka ettan så lågt som 1,30.

När jag rekade Elfsborg senast så handlade det om ett det var dags för anfallsspelet att släppa. Vilket det gjorde med bravur när Kalmar besegrades hemma.
Utgår från att man uppträder med samma pondus och då har vi målgaranti från de gula.
Och, då räcker det faktiskt att de, faktiskt, något underskattade gästerna också lyckas peta in en boll under 90 minuter.

Raka ettan till 1,30 är tråkig. Att båda lagen däremot gör mål till oerhört glada 2,20 (Unibet betalar 1,90), den rackaren känns bra mycket fräckare - och klart trolig.

holms - 26 Juli, 2012, 09:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!