Speltips

Speltips Villa Lidköping v Edsbyn

Sport: Bandy Spelstopp: 2013-02-08 19:00 Spela här

Speltips Villa Lidköping v Edsbyn
Land: Sverige Liga: Elitserien
Odds: 1,45 Speltips: 1
2013-02-08 19:00 Villa Lidköping v Edsbyn 1 1,45 holms

Jag satt egentligen och letade efter ettan -1,5, men då nätbolagen inte verkar vara så sugna på att släppa några hcp-siffror i normal tid (för en annan i skrivande stund) så går vi på raka ettan här.

Det tog 37 minuter för Villa att skaka av sig VM-uppehållet, men som man efter det gjorde det.
Jag personligen som satt med en rejäl slant på underspelet på Zinken var tämligen nöjd, för att inte säga helt säker, när det i den 36:e minuten stod 2-0 till hemmalaget. Allt var precis som vanligt, som att solen går upp - och ned, när Bajen lirar hemma mot Villa.
Men så vaknade seriens bästa offensiv till liv och innan domare Peter Öhrlund hade blåst för halvtidsvila så var det hastigt och jävligt olustigt (om man inte var Villa-supporter) så stod det 2-2 på tavlan.
I andra halvlek så fortsatte Villa sin offensiv med kapten Bryngelsson, Danne Andersson och David Karlsson i spetsen. Samtliga mål på dessa herrar och dessutom tre assist från gamle Bajen-bekantingen, Jesper Eriksson. Släkten är ju, som bekant, alltid värst.
Så för att sammanfatta: Formen är det inga som helst bekymmer med. Det tog 37 minuter innan maskineriet var igång igen.

Ytterst viktig match idag. Båda lagen står på 33 poäng. Och vinnaren tar ett stort steg mot en andraplats och en hemmaplansfördel i en eventuell femte match i en semifinal.
Eller, inte bara det. Om Bajen lägger uppe i Broberg ikväll. Ja då finns till och med vittring på en serieseger.

Sedan Edsbyn förlorade sin fördel av att vara först med att ha bandyhall, då man var överlägset i bandysverige, sedan dess har man haft väldigt, väldigt svårt i Lidköping.
Fem förluster på de sex senaste, och sällan några gastkramande matcher siffermässigt. Ingen uddamålsseger eller så. 8-1 senast, för att nämna.

Och det är ju inte bara Edsbyn som haft problem i Lidköping, om vi säger så.
Den här säsongens facit säger: 11-0-0 84-33.
Den som vaknat på fel sida kan säkert hitta något negativt i det där, jag gör det dock inte.
Nu när matchen gäller så pass mycket, och hemmalaget inte kan åka omkring på en skridsko, då har jag ju väldigt svårt att se hur seger nummer tolv av tolv inte ska inbringas. Inte en fredag. Inte inför en fullsatt hemmahall med spelare i blått som visade full form när gaspedalen trycktes i botten senast.
Edsbyn på resande fot är helt enkelt numret för litet.

holms - 08 Februari, 2013, 02:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Sheep - 2013-02-08 14:25:58

Kära nån...toppmöte i bandyn....1.45 ?!?!?!... sluta skoja nu.....vet att du har svårt att sätta spel...men måste du krypa ner i odds??....1.45....herregud

Dentor - 2013-02-08 13:36:11

Du får Villa -2 till 1,95 på Nordicbet

DrTehrani - 2013-02-08 12:19:37

varför har du skrivit fotboll? svårt att hitta bandy bland fotbollsflikarna för någon som inte har stor koll på bandy lagen ;)