Speltips

Speltips Ryssland v USA

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-05-07 19:00 Spela här

Speltips Ryssland v USA
Land: Internationellt Liga: VM
Odds: 1,72 Speltips: Ryssland -1,5
2013-05-07 19:00 Ryssland v USA Ryssland -1,5 1,72 holms

Ja, det finns ju först och främst en anledning till varför Ryssland står i 3,00 och USA 22,00 att vinna hela turneringen. Det räcker ju med att kasta ett getöga på trupperna för att förstå logiken i det.
Ryssland har också (till skillnad från många andra toppnationer) satt ned foten direkt och inte givit sina två första motståndare speciellt mycket att säga till om.
6-0 på Lettland och stabila 4-1 på ett inte alls så oävet Tyskland. Och herrar som Kovalchuk och Radulov har redan trampat igång ordentligt, vilket borde ge övriga lag i turneringen mardrömmar.
En förklaring till Rysslands kompromisslösa inledning stavas att det stundar ett OS på hemmaplan nästa år. Den ishockeyturneringen ska bara vinnas och är en dröm för samtliga ryska spelare att vara med i, så det här VM:et blir ett bra skyltfönster. Kommer med högsta sannolikhet att spela en final här senare.

USA och VM är aldrig några roliga historier. Om vi bara kikar tillbaka på de tio senaste åren så har jänkarna som bäst ETT stycke bronsmedalj. På tio år. Det säger mer än rätt mycket. 2004 i Prag, om jag inte minns fel.
Åtta år sedan. Åtta år sedan man löste en medalj. Det går att jämföra med Rysslands tre guld, två silver och tre brons, under samma tio års period.
Vad som berättas enklast med det? Ja, att Ryssland alltid kommer bättre rustat än USA när det vankas VM. Och absolut inget konstigt i det. Och ingen skillnad i år.

Nu möts de båda antagonisterna från det kalla kriget igen. Nu i en tidig seriefinal. Och det är inte omöjligt att de ryska generalerna med chef Putin i spetsen har blandat in lite politik i det här också. Att det inte finns några som helst öppningar för att visa svagheter när världen nu har blivit lite kallare, lite råare med ett Ryssland som rustar upp ordentligt. Ett steg i rätt riktning, det är att göra jobbet i nationalsporten mot fienden nummer ett.
Och om inte det spelar någon roll - då vinner ryssarna ändå för att de har ett så mycket bättre hockeylag på plats.
Så det så.

holms - 07 Maj, 2013, 07:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!