Speltips

Speltips Gulbis - Nadal

Sport: Tennis Spelstopp: 2013-05-16 15:00 Spela här

Speltips Gulbis - Nadal
Land: Italien Liga: ATP Rom
Odds: 1,72 Speltips: Över 19,5
2013-05-16 15:00 Gulbis - Nadal Över 19,5 1,72 Poldan

Det här blir Gulbis – och Nadals första stora test. Det lutar åt en relativt jämn tillställning.

Det är få spelare på touren som kan slå Nadal på grus. Det är ännu färre som verkligen tror att de kan slå Nadal på grus – men Ernests Gulbis är en av dem. Han är 100% övertygad om att han kan slå Nadal.

Det var här, i Rom, för tre år sedan som Gulbis blev namnet på allas läppar. Han slog Federer i andra omgången och plockade set av Nadal i semifinalen. Då, 2010, trodde alla att Gulbis var nästa storstjärna och en kommande utmanare till de största titlarna.

Men talangen fördärvades och lettländaren ogillade livet som tennisproffs. Han tyckte att det var festligare att kröka till med sina gamla polare. Det var helt enkelt roligare att röka en fet spliff än att stå i bollmaskin.

Inför 2013 gjorde sig Gulbis av med alla gamla ovanor och bestämde sig för att nå topp20 igen. Efter fem månader är han nästan där och han säger själv att framgången beror på att han slutat leva som en rockstjärna.

Ernests är stekhet, han är väldigt nära sin toppform och ska ta ett gäng games av Nadal imorgon. Bolagen sätter linan på 19,5 och då klipper vi direkt.

Nadal har gjort succé efter skadan och har spelat sanslöst många matcher nu på väldigt få veckor. Det måste ju bli någon form av reaktion tillslut.

På fem möten har Nadal vunnit samtliga, men Gulbis har tagit set i fyra av dem och ingen har slutat under 20 games. Här tror jag vi har ett riktigt bra spel på gång.

Gulbis har alltså inte förlorat en match med så stora siffror sedan i höstas, då har han ändå mött Del Potro, Berdych och Nadal.

Poldan - 16 Maj, 2013, 01:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!