Dags för Dubai Masters där det är massor av pengar inblandat och det lockar de 8 bästa dartspelarna i världen.
Startfältet iår:
James Wade (3)
Simon Whitlock
Adrian Lewis (2)
Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen (4)
Wes Newton
Phil Taylor (1)
Andy Hamilton

Det är en som sticker ut ur mängden just nu. Det är Van Gerwen! Han har fullständigt krossat allt motstånd på senaste tiden. Vann precis PL vilket är en otroligt stor turnering som pågår under flera veckor. Där fick man verkligen se hans kapacitet. I finalen spelade han otroligt bra mot världens genom tidernas bästa dartspelare i Phil "The Power" Taylor. Han vann finalen med 10-8, övertygande. Turneringen är den näst bästa rankade efter VM. Efter finalen så har han spelat Euorpean Tour 3, och vann den också på ett väldigt övertygande sett genom att vinna över Whitlock i finalen med 6-2. Van Gerwen är i en form som ingen kan matcha för tillfället. Om man ändå ska kolla på motståndare så är det 3 st som sticker ut. Wade, Barneveld och Taylor. Dessa 3 kommer att utmana Van Gerwen. Men om Van Gerwen har behållit samma form så ska det inte vara några problem att spela hem tredje turneringen i följd!

I kvartsfinalen ställs Van Gerwen mot Newton. Det ska inte vara något snack här och allt annat än en semifinal imorgon hade varit en otroligt stor skräll. Newton som är en spelare som håller sig lite under de bästa. Han är rankad 7 i världen och har inte presterat särskilt bra på den senaste tiden. Åkte t.ex. ut mot Osborne i den senaste turneringen, samma turnering som Van Gerwen vann.

I en eventuell kvartsfinal väntar troligtvis Phil Taylor. Den bästa genom tiderna. Men han har inte kunnat komma upp i samma kapacitet som Van Gerwen haft den senaste tiden. Han har spelat väldigt bra men inte räckt till mot Van Gerwen som är superform. Denna match lär bli den tuffaste för Van Gerwen mot en ny pokal!

Om Van Gerwen lyckas vinna över Taylor i semifinalen så ställs Van Gerwen mot någon av dessa i en eventuell final , Lewis,Barneveld,Wade eller Whitlock. Van Gerwen kommer att vara stor favorit oavsett vem han möter.

För mig är detta vinnarspel ett självklart maxspel till oddset 2.50, 5/5

Ikväll är det som sagt dags för kvartsfinaler. Jag har 2 övriga spel som jag kommer spela inför kvällen.
Barneveld-Lewis 1, till 1.50, 5/5 Units
Wade-Whitlock 1, 1.91, 4/5 Units

Schemat för turneringen ser ut som följer:
Start kl 18.00 idag med kvartsfinaler, Eurosport 2 visar matcherna
James Wade (3) v Simon Whitlock
Adrian Lewis (2) v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen (4) v Wes Newton
Phil Taylor (1) v Andy Hamilton
Först till 10 legs är det som gäller.

Semifinalerna och final spelas imorgon med start från kl 18.00
Semifinal1:van Gerwen/Newton v Taylor/Hamilton
Semifinal2:Wade/Whitlock v Lewis/van Barneveld
Spelas först till 11 legs

Final: Semifinal1-Semifinal 2
Spelas först till 11 legs

För eventuella frågor och uppdateringar under turnering så följ mig på Twitter @iffiff1

EDITERAD 2013-05-23 16.35:52

This is the stats tab
This is the post tip