Speltips

Speltips Italien - Finland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-07-10 18:00 Spela här

Speltips Italien - Finland
Land: DAM-EM Liga: DAM-EM
Odds: 1.72 Speltips: BLGM
2013-07-10 18:00 Italien - Finland BLGM 1.72 Polsater

På onsdag smäller det (nåja)! Dam-EM sparkar i gång. Premiärmatchen spelas, av för mig okänd anledning, mellan Italien och Finland. Där spelar jag BLGM, att båda lagen gör mål. bet365 betalar 1.72 för det. Medelinsats.

Italien har målats upp som rätt klara favoriter, jag är dock tveksam till att dem kommer få en så lätt match här. Mål lär dem göra i alla fall, men jag tror också att dem släpper in minst ett.

Dem släppte visserligen inte in en enda balja på sina tio matcher i gruppspelet inför det här slutspelet. Dock ska det direkt sägas följande: de mötte värdelöst motstånd; Grekland, Makedonien, Ryssland, Polen och Bosnien är verkligen inga höjdarlag i damsammanhang. Trenden är tydlig annars: när de möter lag med viss kapacitet släpper de in en del mål. Skottland, England, Österrike och Nya Zeeland har alla lyckats göra mål på Italien i träningsmatcher nyligen, så något superförsvar har dem inte. Det är lag som Finland håller minst samma klass som (bortsett England). Framåt finns ändå bland annat veteranen Patrizia Panico, 96 landslagsmål. och flera andra, så mål lär komma. Många av spelarna kommer från italienska laget Torres och är rätt samspelade.

Finland, som coachas av gamle djurgårdstränaren Andrée Jeglertz, har inte sina främsta spelare i försvaret. Linda Sällström och ordinarie lagkaptenen Maija Saari missar tyvärr slutspelet. Deras bästa spelare i truppen spelar i anfallet och på mittfältet. Katri Nokso-Koivisto (mittfältare, Lillestrøm SK som visserligen även kan spela back), Sanna Talonen (24 landslagsmål, forward, KIF Örebro DFF) och Annica Sjölund (12 landslagsmål, forward, Jitex BK) är deras absoluta nyckelspelare (brorsa till Daniel). Finland har gjort mål i 22 av sina 25 senaste matcher. Ungt, talangfullt och hungrigt lag, men många har redan hunnit spela ett gäng landskamper.

Lagen möttes två gånger 2010, det slutade med att båda lagen gjorda mål bägge gångerna (1-1 och 1-3-seger Italien).

Det här är en match något av lagen bör vinna för att ha bra chans på avancemang. Antingen leder det till en tillknäppt match där respektive lags 4-2-3-1 mer blir 4-5-1 eller också blir det en sprudlande start på turneringen. Jag tror och hoppas på det förstnämnda.

18.00 är det avspark på Örjans Vall. Förutsättningarna kommer vara perfekta med 19-30 grader utan nederbörd. Ska vi säga 2-1 Italien?

Kommentera nedan eller twittra @nokkan21.

Polsater - 09 Juli, 2013, 21:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
MSrekare - 2013-07-10 16:32:44

Bra rek. Jag hakar på.