Speltips AIK - Elfsborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2013-08-03 16:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.6
Tips: Hemmalag hålla nollan
Dagens spel

Elfsborg har som alla vet en bra chans att gå vidare i kvalet efter 1-0 förlusten mot Celtic. Elfsborg höll undan länge och prioriterade såklart sitt försvarsspel i den matchen, jag tror att vi kommer att få se samma scenario i denna match mot AIK. Jag vet att snacket går att Elfsborg kommer använda denna match som en taktisk förberedelse inför returmötet med Celtic och spela med 2 forwards och vara mer offensiva bla bla bla.

1. Sebastian Holmén, Lasse Nilsson och Niklas Hult missar alla denna match. I mitt tycke två viktiga offensiva pjäser och en defensivt viktig spelare om Elfsborg gick i tankar att rotera i truppen inför denna match. Alltså måste de antingen köra på med samma lag (ser jag som orimligt) eller få använda avbytarna längre ner på listan.

Från elfsborgs hemsida:

Truppen:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Andreas Klarström, Tom Söderberg, Jon Jönsson, Daniel Mobaeck, Johan Larsson, Stefan Larsson, Stefan Ishizaki, Anders Svensson, Henning Hauger, Joackim Jörgensen, Marcus Rohdén, Simon Hedlund, David Elm, James Keene, Viktor Claesson, Mohammed Bangura

Kommentar till truppen: Sebastian Holmén saknas då han är avstängd. Niklas Hult är sjuk och står därmed över matchen. Det gör även Lasse Nilsson som har problem med vaden.

"...lördagens motståndare, AIK:
- Framförallt är de det formstarkaste laget i Allsvenskan just nu. Dom är väldigt duktiga på sitt försvarsspel, väldigt kompakta. Det gäller för oss att hitta de ytorna som finns. Samtidigt så är det viktigt att vi själva klarar av vårt försvarsspel, för att få ett bra anfallsspel så handlar det om att sätta ett bra försvarsspel i första hand. Vi får ta med oss mycket av det som vi visade på Celtic Park för att hota AIK men jag tror definitivt att vi kan göra det.

...hur man klarar av det intensiva matchandet:
- Det gör vi, definitivt. Vi har valt att ha en lite bredare trupp i år och det är nu vi får betalt för att vi har det. Vi kommer inte spela med samma elva match efter match utan det är just den här rotationen som vi kan göra i det här läget och då hoppas man och tror att dom som kommer in ska vara jäkligt taggade och pratar man med dom så är dom det."

2. Mohammed Bangura - Han gör en väldigt bra match mot Celtic men fick sig också en rejäl påfrestning mentalt med burop och "bitchslaps". Vill man ta risken att sätta han i samma situation på Friends så tätt inpå igen? Jag tror han kommer starta men tror inte han kommer vara 100% fräsch varken fysiskt eller psykiskt.

3. AIK - Visar en strålande form och har på hemmaplan bara släppt in 6 mål i år. Denna match är dessutom en hyllningsmatch till en av AIK:s stora - Tjernström och givetvis blir det en extra krydda som kommer sporra ett utvilat AIK mot ett tröttkört Elfsborg som kommer behöva spela sin andra naturgräs match inom 4 dagar.

1 AIK 5 1 0 V-V-V-O-V-V
10 Elfsborg 1 3 2 O-O-F-V-F-O

AIKs trupp
Uttagna spelare: 2 Niklas Backman, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander MiloÅ¡ević, 8 Daniel Tjernström, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 19 Alhassan Kamara, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 22 Noah Sonko Sundberg, 25 Sam Lundholm, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom.

Kommentar: Denna trupp fixar detta - Milosevic är tillbaka - ordinarie manskap! Majstorovic behövs inte ens på bänken denna gång!

Spela på AIK - Elfsborg hos Nordicbet
Spela nu
jamtlandsbonne - 3 Augusti 2013 - 12:45
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: