Speltips

Speltips Southampton-Sunderland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-24 16:00 Spela här

Speltips Southampton-Sunderland
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.75 Speltips: 1
2013-08-24 16:00 Southampton-Sunderland 1 1.75 RalleArvid

Ja, det var väl rent ut sagt för jävligt att min fantastiska svit med 8 av 9 satta rekar inte bara skulle få ett abrupt slut utan även inleda en historiskt dålig formkurva med Europa-spel efter Europa-spel missat. Nåväl, nu hjälps vi alla åt att jobba mig och oss tillbaka på banan när det är hemmaplan igen.

Southampton påbörjade något väldigt intressant förra våren, en tränare som fick sparken (vilket jag och många Saints-supportrar ställde sig kritiska till) visade sig vara en fullträff från den långsiktstänkande sportchefen. Nya utländske tränaren har gjort succé med en blandning av trevliga nyförvärv och förädlande av den fina akademin som finns där nere i söder.

Southampton har faktiskt visat sig vara en så pass intressant aktör i den Europeiska fotbollen inför den här säsongen att man till och med lyckats värva startspelare från Roma, jag menar, hur troligt hade det varit för 20 år sedan, ett stort besked både från Southampton som klubb och för Premier League som fotbollsliga.

1-0segern senast i premiären borta mot West Brom stärkte bara de redan givna indikationerna om att Saints blir att räkna med på övre halvan i år. Sunderland, med den fantastiskt karismatiska och underbara (på nästan alla sätt) Di Canio vid rodret är dock svajjigare och mycket svårare att placera på kartan i år. Jag hoppas att det kommer gå bra för honom men jag är inte så säker på att så blir fallet.

Sunderland förlorade hemma i premiären med 1-0 och man har inte rosat marknaden speciellt mycket under sommaren vad gäller transfers. Förra säsongen hamnade man ungefär där man förtjänade att hamna och jag tror på något liknande i år (dock tror jag att man klarar sig kvar pga att nykomlingarna ser allt för svaga ut).

Det är tidigt på säsongen än och inga formkurvor som sådant finns att tala om men Southampton vann BORTA i premiären mot ett habilt lag (framförallt på hemmaplan) och Sunderland förlorade HEMMA i premiären (trots att man normalt är starka hemma). På toppen av detta tycker jag att Southampton är det bättre laget i grunden och framförallt efter denna sommar samt det faktum att man har hemmapremiär bör tala för motiverade mannar som äntrar St Mary’s. St Mary's ja förresten, det finns inga längre resor att göra inom det brittiska ligasystemet än just den som Sunderland måste göra ned till sydkusten imorgon. Bara en sån sak...

1:an till 1.75 är klart godkänt tycker jag,

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 23 Augusti, 2013, 23:15

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
woland - 2013-08-24 10:15:25

Jag försökte varna för Real Sociedad, som spelade en perfekt bortamatch i CL, och satte själv en fin tvåa där. Här tycker jag att du är rätt ute men jag avstår då oddset är för lågt. Möjligtvis att ett livespel på ettan kan va bra här beroende på hur matchen utvecklas. Jag har dock svårt för resonemanget att bara för att Sunderland förlorade hemma och Southampton vann borta så skulle detta bli en etta här. Jag tror Sunderland blir extra farliga här just för att de förlorade första matchen och skulle vilja revanscherna sig med minst en pinne.

Pettson - 2013-08-24 08:56:42

stryk "eller" :-)

Pettson - 2013-08-24 08:56:20

lelle, om du tror det du skriver borde du spela blgm i 1a ht eller, lite lägre men borde ligga runt 4.75-5.50

Pettson - 2013-08-24 08:55:08

bra odds på saints senast och, som ralle skriver, helt ok på dem idag. :-)
personligen tycker jag hemmalag har värvat bättre och ett intressant lag(bygge)

lelleth46 - 2013-08-24 00:47:25

Till och börja med en liten petitess.Newcastle ligger ett par mil norr om Sunderland, så deras resa till Southampton är faktiskt längre.

Som Sunderlandfans tycker jag naturligtvis inte om reken. Jag har full respekt för Southampton och tror att laget kan komma högt i tabellen, kanske tom på Euronivå. Men jag tycker att Arvid som så många andra underskattar Sunderland och dess nyförvärv. Sunderland spelade bitvis bra mot Fulham, men var på tok för uddlösa. Efter Fulhams hörnmål så körde Fulham in spelarbussen och parkerade framför det egna målet. Spelmässigt var Fulhams seger oförtjänt, men det är gjorda mål som räknas.

Arvids rek kan mycket väl hålla, men jag går på ett annat spår. Sunderland kommer att spela offensivt, vilket tyvärr bäddar för luckor bakåt. Southampton har mycket starka forwards som säkerligen kommer att göra mål, vilket jag även tror att Sunderland kommer att göra.

Jag tror på en alltså på en relativt målrik match och har spelat att det görs över 2,5 mål till 1,90 på Bwin och även chansspelat på att det görs över 2,5 i första halvlek till 6,75.