Speltips

Speltips IFK Norrköping - Kalmar FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-05 16:00 Spela här

Speltips IFK Norrköping - Kalmar FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.42 Speltips: 2 (AH 0)
2013-10-05 16:00 IFK Norrköping - Kalmar FF 2 (AH 0) 2.42 mr_england

Tycker mig ha hittat ett intressant spel till ett riktigt bra odds i Kalmar FF med insatsen tillbaka vid oavgjort (KFF med asian handicap 0) borta mot IFK Norrköping. Ett formstarkt Kalmar med smygläge på en Europaplats mot ett Norrköping som inte längre har mer än äran att spela för och som tappat nyckelspelare som Thorvaldsson och Khalili.

Då jag tippar Kalmar börjar jag med dem. Kalmar har gjort en bra säsong utan att imponera så speciellt spelmässigt. Man är dock stabila och ger inte bort något i onödan. Kalmar är det lag som har släppt in minst mål i allsvenskan. Kalmar har även gjort det bra på bortaplan med sex vinster, fyra förluster och tre oavgjorda matcher som bortafacit. Det innebär att man är allsvenskans tredje bästa bortalag. Då man för närvarande ligger femma i allsvenskan har man allt att spela för och chans på en Europaplats. Något som det talats väldigt tyst om fram till matchen mot Göteborg men som man av intervjuerna efter den matchen förstår har diskuterats mycket inom laget och som är en viktig målsättning för Kalmar.

Kalmar har bra form och är obesegrade i de sex senaste matcherna. Tre vinster och tre oavgjorda. Näst senast vann man borta mot Öster i Smålandsderbyt och senast slog man guldjagande IFK Göteborg. Även om matchen mot Göteborg kunde slutat hur som helst så var det en bra skalp och stämningen bör vara på topp i Kalmarlägret. Inför den här matchen saknar man Melker Hallberg, Måns Söderqvist, Ludvig Öhman och Paulus Arajuuri.

Även Norrköping har gjort det bra på slutet med två raka segrar mot Åtvidaberg och Halmstad. Norrköping har dock förlorat tre av de sex senaste matcherna även om det varit mot tufft motstånd. På hemmaplan har Norrköping vunnit sju och förlorat sex matcher. Ingen match har slutat oavgjort. Norrköping vann derbyt mot Åtvidaberg senast i en jämn match där man hade marginalerna på sin sida och var lite hetare framför mål. Då det känns långsökt att Norrköping ska kunna vara med och slåss om en Europaplats har de hamnat lite i ingenmansland i tabellen. Även om de självklart vill avsluta bra och siktar på en placering på övre halvan har de inte lika mycket att spela för som Kalmar i den här matchen. Hemmaplan och att sponsorerna delat ut gratis matchbiljetter, vilket innebär storpublik, talar dock för att Norrköping inte viker ned sig. Norrköping är dock ett sämre lag nu än tidigare på säsongen utan Thorvaldsson och Khalili. Inför den här matchen saknar man även David Mitov Nilsson, Emir Kujovic, Rawez Lawan och James Frempong.

Jag har svårt att förstå varför Norrköping ska vara rätt så klara favoriter mot ett Kalmar som har sex raka utan förlust och som jagar en Europaplats. Ett Kalmar som jag dessutom tycker är ett bättre lag än Norrköping efter att Peking tappat Thorvaldsson och Khalili. Jag tror att Kalmar har större vinstchans än Norrköping och då finns det ju ett fantastiskt spelvärde på Kalmar i den här matchen. I skrivande stund ger Kalmar FF 3.60 att vinna matchen. Det är väldigt intressant. Jag väljer dock att spela Kalmar med asian handicap 0 och få pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort. Det ger 2.42. Ett odds jag inte kan motstå!

Spel: Kalmar FF med asian handicap 0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) – odds 2.42 bet365

IFK Norrköpings matchtrupp:
1. Andreas Lindberg, 3. Morten Skjönsberg, 4. Andreas Johansson, 5. Christoffer Nyman, 6. Mathias Florén, 7. Lars Krogh Gerson, 11. Christopher Telo, 13. Nikola Tkalcic, 15. Marcus Falk Olander, 17. Bobbie Friberg da Cruz, 19. Siim Luts, 20. Isaac Kiese Thelin,22. Cristopher Meneses, 23. David Boo Wiklander, 24. Gentrit Citaku, 26. Alexander Fransson, 29. Edvard Setterberg, 84. Martin Smedberg Dalence

Kalmar FF:s matchtrupp:
2. Markus Thorbjörnsson, 4. Erik Israelsson, 5. Björnar Holmvik, 7. Mats Solheim, 8. Henrik Rydström, 9. Sebastian Andersson, 10. Tobias Eriksson, 11. Jonathan Ring, 13. Emin Nouri, 16. David Elm, 19. Jonathan McDonald, 20. Archford Gutu, 21. Ismael Silva Lima, 27. Papa Diouf, 29. Romario, 32. Lucas Hägg-Johansson, 35. Rasmus Sjöstedt, 77. Lars Cramer, 80. Nenad Djordjevic

mr_england - 05 Oktober, 2013, 02:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2013-10-05 12:39:39

Svar till mina beundrare nedan...

backstreets: Nämnde det i texten. Igår var det över 11 000 "sålda" biljetter.

eholmgren: Ditt påstående om Kalmars bortaspel är direkt felaktigt. Kommenterar du en rek du inte ens läst? I år har Kalmar tagit 22 poäng hemma och 21 poäng borta. Enligt statistiken är Kalmar allsvenskans tredje bästa bortalag.

Jonas O.: Står över Stoke idag då jag inte vet var jag har dem. Mycket imponerad av deras säsongsinledning men senast gjorde de den sämsta match jag sett på fem år. Får inte ihop det och har ingen åsikt där idag.

backstreets - 2013-10-05 12:31:55

Gratis inträde på denna matchen så det lär bli mycket publik och hemmalaget lär vara rätt suget på att visa upp bra spel!

eholmgren - 2013-10-05 12:29:51

Höjer ett varningens finger för att KFF är ett uselt bortalag som tagit nästan alla poäng på guldfågeln. Dessutom brukar Kalmar ha svårt för Norrköping.

Jonas O. - 2013-10-05 10:55:02

Vad tror du om Stoke i dag ? Är det inte revansch-läge ?