Speltips: Velasquez vs JDS 3

Sport: Boxning
Spelstopp: 2013-10-20 04:30
Land: USA
Liga: UFC
Odds: 2,85
Tips: Velasquez by KO, TKO or D
När tungviktsbältet på lördag är på spel i matchen mellan Cain Velasquez (C) (12-1) och Junior Dos Santos (16-2) förväntar jag mig två saker. För det första ett krig där båda fighters försöker avsluta matchen innan den går till domarnas bedömning (då kan vad som helst hända i UFC) och för det andra en dominant seger för maskinen Velasquez.

Senast de möttes vann Velasquez efter fem ronder och ett tydligt domslut efter att ha dominerat JDS och landat 111 significant strikes, han hade även 11 takedowns i den matchen men kunde alltså inte avsluta i förtid. Eftersom detta är den tredje matchen i deras serie och de inte kommer mötas igen på ett tag tror jag ingen av dem vill ha ett domslut med sig utan tydligt visa vem som hör hemma på tungviktstronen med en KO eller TKO. På 31 matcher har de tillsammans 22 KO vinster.

Velasquez är ett monster i octagonen och i det närmaste en komplett fighter. Hans brottar bakgrund tillsammans med en löjlig cardio gör att han attackerar sina motståndare i tio ronder om det behövs och hans kickboxning som även den är i yppersta världsklass gör att motståndare inte kan lägga all sin energi på att försvara nedtagningar. Den som blir nedtagen av Velasquez reser sig antagligen inte föränn ronden/matchen är över och den som blir träffad av honom reser sig inte föränn matchläkaren väcker honom och han undrar var han är.

I dagens UFC är det brottarna som regerar och Velasquez är den främsta i sitt slag i tät konkurrens med andra stora mästare som GSP, Jon Jones och Jose Aldo, samtliga alltså med brottarbakgrund. Anledningen är att en brottare alltid har möjligheten att kontrollera händelserna genom att ta ner sin motståndare på marken där han kan nöta ner sin motståndare och kontrollera matchens tempo. Det som gör Velasquez bättre än ovan nämnda UFC champions är hans kondition, han slutar aldrig attackera och tar ALDRIG slut, JDS kan inte tappa fokus en sekund i den här matchen utan att det smäller. Tiden när Chuck Lidell och Ken Shamrock stid mitt i octagonen och svingade är förbi.

Det som kan stoppa Velasquez är en lyckoträff från JDS, något man aldrig kan gardera sig mot i kampsport. Blir man träffad på hakan är det helt enkelt över. Dock tror jag att Velasquez utiliserar sin brottning till max och tar matchen till marken där han är som allra bäst. JDS har ett nedtagningsförsvar på 74 % vilket är bra men inte otroligt och i matcherna mot Velasquez har han alltså inte varit i närheten av den siffran.

I sin senaste match mot Antonio ”Big Foot” Silva behövde Velasquez 1,21 i minuter på sig för att lägga ner sin motståndare på marken och attackera innan domaren bestämde att det var nog.


Spel: Velasquez by KO, TKO or DQ

Bookmaker: Unibet

Odds: 2,85

Insats: 1 unit
  Velasquez vs JDS 3
Spela på Speltips Velasquez vs JDS 3
JohnAnthony - 19 Oktober 2013 - 10:01
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Rahmen - 2013-10-19 22:18

Don T (long time no see!) och laxsjoe
Håller med er båda om att är det något sätt som JDS ska kunna vinna på så är det KO, så självklart ska man lira JDS vinst på KO till 4 om man nu vill ha ett spel på brassen.
Jag å andra sidan är övertygad om att Cain spöar spöar skiten ur JDS även denna gång. Jag vet att många gärna vill lyfta fram JDS som mer än bara krut i högersläggan men jag har aldrig sett något annat än just dessa bomber.
I första mötet var Cain i min mening lite för mallig och gav honom hakan att slå på, och då finns det ingen som inte somnar. Däremot hade vår käre Cain lärt sig sin läxa andra gången och klev ut och fullkomligt körde över JDS och efter matchen fanns det bara skit kvar av JDS gamla champ takter! Så bra som vi såg Cain i match två och med sån vilja att alltid gå fram och aldrig ge motståndaren en chans till att hämta andan, så bra är han 99 gånger av 100. Och då har i varje fall JDS inget att sätta emot i mitt huvud!
Summan av kardemumman är: Cain vinner utan större problem, dock har jag precis som Don T svårt att se honom avsluta fighten utan kommer köra in en näve polletter på att Cain vinner via domslut.
/ 50 - 45 i samtliga domarkort!

Don Travolta - 2013-10-19 18:46

Laxsjoe

4,0 ggr hos William Hill. Känns jäkligt högt jämfört med den raka segern (2,75). Bra spelvärde där, ska han vinna så har jag svårt att se honom göra det på något annat sätt.

Laxsjoe - 2013-10-19 16:12

JDS är utan tvekan tungviktens bästa striker och precis som Don Travolta skriver så vore det knappast en skräll om Cain skulle knockas. Att JDS vinner på knock till 3.50 (unibet) ser jag som ett betydligt bättre alternativ.

Don Travolta - 2013-10-19 14:44

När blev José Aldo brottare?

JDS är bättre än en "lyckoträff". Cain kunde inte avsluta senast trots ett enormt övertag, 2,85 är inte märkvärdigt. Närmare 4 ggr på att han vinner via domslut igen känns väl då snarare mer intressant.


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Hammarby - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.95
19:00  Malmö FF - AIK
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.83
19:00  Kalmar FF - J-Södra
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.80
20:00  Real Sociedad - Espanyol
Fotboll - La Liga - 1
1.87
21:10  Lopp 9: Cougar Woodland
Trav - Halmstad - Vinnare
2.50
01:00  Pistons - 76ers
Basket - NBA - 1 hcp -3,5
1.90
02:30  Eagles - Redskins
Amfotboll - NFL - 1 hcp -3,5
1.73
16:00  Pouille - Ofner
Tennis - ATP Wien - Ofn hcp +4,5 games
1.79
17:00  Federer - Tiafoe
Tennis - ATP Basel - Tia hcp +5,5 games
1.77
18:00  Sousa - Del Potro
Tennis - ATP Basel - Sousa
4.90
20:45  Inter - Sampdoria
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,5
1.70
18:00  Khachanov - Tsonga
Tennis - ATP Wien - Khachanov
4.00
21:05  Tottenham - West Ham
Fotboll - Carabao Cup - 2 asian hcp 0
5.25

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming