Speltips

Speltips Chelsea-West Brom

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-11-09 16:00 Spela här

Speltips Chelsea-West Brom
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.95 Speltips: 1 -1.5
2013-11-09 16:00 Chelsea-West Brom 1 -1.5 1.95 RalleArvid

Då var det lördag igen, och förutom att se fram emot en 0-0 match uppe i Norwich för West Ham tar jag ett litet tag om ett annat London-lag som får besök av West Brom.

Chelsea, framförallt under Mourinho, är ju inte kända för att vara något målsprutelag som kör över något motstånd, inte ens hemma. Man ser istället till att stabilt fokusera på defensiven och efter man gjort 1-0 bara segla in i mål. Nu, denna lördag tror jag dock man kommer mäkta med att vinna med mer än 1-0 och jag tycker mig ha hittat lördagens bästa spel.

Efter att ha lånat ut Lukako och för det blivit tokhånad (om det var rätt eller inte tycker jag fortfarande är för tidigt att säga, bara för att Lukako levererar och gör mycket mål behöver det nödvändigtvis inte betyda att det var dåligt att låta honom gå in the long run) har det dock låtit lite annorlunda på siston, detta för att Torres spelar helt okej och för att Etoo har börjat hitta sin fysiska form, samt mål-form igen.

Anfallsalternativen är goda sett till hur Chelsea spelar anfallsfotboll och defensiven är i de flesta fall (det har dock funnits ett par rejäla undantag denna säong) lika Mourinoskt stabil som alltid. När man inte spelat på bortaplan denna säsong har man vunnit med 2 mål eller fler 5 gånger utav 9 och detta dessutom senast mot Schalke i Champions League. I övrigt har man inte ställts på några jättetest hemma på Bridgen men alltjämnt ungefär liknande motstånd som vi har att vänta när WBA är på besök.

Under de drygt tio senaste åren då lagen har spelat i detta möte hittar vi 7 matcher, 7 Chelsea-segrar och ett enda insläppt mål.

1-0
2-1
6-0
2-0
4-0
1-0
2-0

Allt till Chelseas fördel alltså.

West Brom har ju som bekant en riktig knallseger borta mot Manchester United denna säsong men förutom den har man inte vunnit borta. Man har visserligen tre kryss men det mot betydligt sämre motstånd än vad som nu väntar och senast åkte man på storstryk mot Liverpool med 4-1.

Stort plus för Mourinho när han ska besegra sin forne adept från förra sejouren på the Bridge är att Hazard är tillbaka och det enda negativa i Chelseas trupp är att Torres är borta, men där finns det ju som bekant en hel del andra alternativ samt att jag ser det kreativa offensiva mittfältet som viktigare att ha friskt än toppforwarden med tanke på hur Chelsea spelar nu.

West Brom däremot har det lite värre med skador. Anelka missar förmodligen medans Jones, Zoltan Gera och framförallt Ben Foster definitivt kommer saknas.

Jag förväntar mig att båda lagen ungefär tar vid där de slutade senaste matcherna, dvs Chelsea med en komfortabel seger och West Brom utan speciellt mycket att sätta emot.
1.95 för hcp -1.5 och hemmaseger ser jag som ett tacksamt odds.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 08 November, 2013, 20:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mackan12 - 2013-11-09 15:31:26

Chelsea
Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Lampard; Hazard, Oscar, Willian; Eto'o.

RalleArvid - 2013-11-09 13:59:21

Go on son!

Mackan12 - 2013-11-09 09:19:11

Helt enig. 4-1!
Vad tror du om Southampton idag? Är inne på att ta med den på en PL-dubbel med.