Speltips

Speltips IBK Dalen - Granlo BK

Sport: Innebandy Spelstopp: 2013-11-27 19:00 Spela här

Speltips IBK Dalen - Granlo BK
Land: Sverige Liga: Superligan Herr
Odds: 2.30 Speltips: 2
2013-11-27 19:00 IBK Dalen - Granlo BK 2 2.30 GillarPlast

BRA ATT VETA; Matchstarten är INTE 19:00 utan klockan 19:10.
Ett väldigt intressant Norrlandsderby äger rum idag i Exel Arena mellan IBK Dalen - Granlo BK, då det finns ett några Granlo BK-spelare som har ett förflutet just i IBK Dalen, Christian Hjort, Johan Samuelsson, John Lehnberg, Anton Samuelsson & Robin Nilsberth!
IBK Dalen;
Ett IBK Dalen som har tappat 5 rutinerade innebandyspelare & man kan inte säga direkt att Urban Karlsson har ersatt dem, han har istället värvat spelare som är yngre & detta tar då tid för att komma in i denna "SSL-kostym".
IBK Dalen är ett lag som alltid åker till Czech Open & detta gjorde så att en av deras viktigaste spelare skadade sitt knä, Milan Tomasik(http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=48849). Ett otroligt avbräck då Dalen redan hade förlorat ett antal bra & rutinerade spelare som;
- Filip Stenmark (Warberg IC)
- Thomas Holmgren (IBF Falun)
- Christian Hjort (Granlo BK)
- Peder Bodén (Thorengruppen)
- Fredrik Hörnkvist (slutar).
Milan Tomasik var killen som skulle vara spelaren som skulle bära den andrafemman & detta är självklart en orsak till att det inte har gått som IBK Dalen hade planerat.
Man tappade innan säsongen sin tränare Iiro Parviainen som tog laget till final förra säsongen & för två säsonger sen så tappade man även Johan Samuelsson & Robin Nilsberth till just dagens motståndare Granlo BK. Ett namnkunnigt IBK Dalen blev till ett ganska så icke så namnkunnigt IBK Dalen. Innan säsongen så förlorade man DM semifinalen mot Thorengruppen(Allsvenskan) med 8-7 som sin tur förlorade DM-final mot Umeå City(Allsvenskan). http://www.youtube.com/watch?v=Em8UoNUz9Ik.
Vi hittar idag IBK Dalen på en elfteplacering med 10 poäng, 2-2-6 & en målskillnad på 49 - 60. Vi har Norges bästa spelare i IBK Dalen som alla vet vi detta lag, Ketil Kronberg. Killen ligger på en sextondeplats i poängligan med 19 poäng, så på 10 matcher har han gjort 10 mål & 9 assist. Man kan säga att han bär laget på sina axlar & detta är han ganska så van med, han har även Johan Eriksson & Alexander Bodén som hjälper honom med detta. Detta är då alltså förstakedjan, Ketil, Johan & Alexander.


Granlo BK;
Detta Cirkus Granlo som gjorde det ett helvete förra säsongen för Storvreta IBK i en kvartsfinalserie där tillslut Storvreta IBK vann med 3-2 i matcher har gjort en helt okej säsong "so far". Värvat in Christian Hjort och även talangfulla Alexander Hallvars Persson som kommer ifrån "KAOS Mora" där han gjorde 54 poäng förra säsongen i Allsvenskan(han kom på tredjeplats i poängligan).
Som jag sa så har dem startat bra och ligger på en slutspelsplats som dem ska göra med det laget dem har, då tänker jag på spelare som Nilsberth, Samuelsson, Svensson, Berglund, Asp och deras duktiga målvakt Åhrberg som är landslagsaktuell stundtals då det vankas EFT runt hörnet. Detta är då en speciell för Lehnberg, Samuelssons, Nilsberth & Hjort, då dem har ett förflutet i IBK Dalen, även en viktig match för laget för att få lite andrum gällande slutspelsstrecket Granlo BK gjorde en insats som hyllades av många mot Storvreta IBK senast,
"I SD anser undertecknad att vi hade känslan,chanserna, men då klev Klinsten in i handlingen och denne gjorde livet surt våra Granlo och vår underbara hemmapublik. Klinsten gör då helt oförskämt flertal toppräddningar och otroligt starka Storvreta behövde bara en halvchans till att bara sätta in bollen bakom vår målvakt Åhrberg.

Surt, sa räven, och det uttrycket myntade även vår lagkapten till media efter matchen och visst var det surt, riktigt surt! Men ur detta har det kommit något gott och det är att INGEN ska längre tvivla eller misströsta om lagets kompetens och spelsystem. Jag personligen tycker att vi visade hemma mot Storvreta om vad vi kan och vad vi vill göra och det ger oss en god känsla inför framtiden." Säger Mikael Magnusson.Granlo BK vinner dagens derby mot Dalen till oddset 2.30 på bet365 .
Twitter; @GillarPlast

GillarPlast - 27 November, 2013, 15:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
CashIsKiing - 2013-11-27 16:20:29

John Lehnberg spelar inte längre med Granlo! :)