Tänkte att som medlem här kan man ju faktiskt bjuda på en rek, och detta blir min första.

Det är västkustderby på gång ikväll i Sparbankshallen och det kommer nog att koka rejält. Hemmalaget Warberg tar emot gästande Pixbo och på förhand är det en ganska ovis match men om man tar en närmare titt så skulle jag vilja säga att det är fördel Pixbo. Helt klart spelvärt om man tittar på oddset, hela 2,65 på raka tvåan! Medan Warberg är favoriter och de finns till 1,80 på rak etta.

Warberg kommer från två målkalas till matcher, senast 10-3 hemma mot ett ytterst svagt Dalen och innan det 6-8 vinst på bortaplan mot Linköping. Man har en del poänggörare i laget som rookien Simon Palmén och Magnus Svensson bland annat.

Pixbo har också två raka segrar och innan dess förlorade man borta i Nyhemshallen mot Mullsjö som är otroligt starka på hemmaplan. Patrik Malmström och Daniel Calebsson står för de flesta poängen i laget och det kommer man även göra ikväll.

Två år i rad har Warberg åkt i kvartsfinal, två år i rad har det varit i den femte avgörande matchen, två år har det varit i sudden death och två år i rad har det varit mot Pixbo Wallenstam. De båda lagen vet hur det här med västkustderby går till men jag tror att formstarka Pixbo (4:e plats i SSL) kommer ta hem derbyt, igen.

Ytterligare spel som jag finner intressant är Ö10,5 mål i matchen. Warberg har gjort 94 kassar hittills i SSL och Pixbo 71 stycken. Pixbo snittar 5.4 och Warberg ligger på 7.2 mål per match. I slutspelet förra året så blev det 5, 11 och 11 mål i de tre matcherna på Warbergs hemmaplan. Det spelet finner ni till 1,65 gånger degen.

Rygga på egen risk och lycka till!

EDITERAD 2013-12-18 14.25:17

This is the stats tab
This is the post tip