Speltips

Speltips Färjestad - Modo

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-12-28 16:00 Spela här

Speltips Färjestad - Modo
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 1,95 Speltips: 1
2013-12-28 16:00 Färjestad - Modo 1 1,95 Haze91

Hello! I väntan på mötet mellan Phoenix Coyotes - San José Sharks så kikar jag lite på Svenska Hockeyligans matcher som kommer under dagen.
Där Färjestad tar emot Modo!

Färjestad, som innan jul spelade European Trophy slutspel där det slutade med en tung förlust i finalen mot finska JYP. Färjestad hade 3-4 ramträffar och dominerade lägena men fick se sig slagna med en knapp 1-2 förlust. Men det positiva var att Färjestad verkar ha hittat sitt spel och övertygade ordentligt.
Så i uppstarten i SHL så började laget den tuffa bortamatchen mot Luleå. Där vann laget med 2-0. Mycket att tacka försvarsspelet för och sitt boxplay. Man drar fortfarande på sig alldeles för mycket utvisningar och det kommer inte hålla i längden.
Men nu så verkar det som laget har hittat sitt spel och efter den viktiga 2-0 segern borta mot Luleå så klättrade laget upp på en 8:onde plats i tabellen med 49 poäng på 33 matcher.
På lagets 5 senaste matcher så har det slutat med poäng i alla matcher och 3 segrar och 2 övertid/strafförluster.
På hemmaplan så har spelet ryckts upp betydelsevärt och på sina 7 senaste hemmatcher så hardet blivit 5 segrar, 1 förlust och 1 förlust på övertid/straffar. Med den statistiken så klättrar Färjestad i hemmatabellen och befinner sig nu på en 9:onde plats med 22 inspelade poäng på 17 matcher. En statistik på 6 segrar varav 1 på övertid/straffar och 11 förluster varav 5 på övertid/straffar. Samt en målskillnad på 41-46.
Färjestad saknade senast Anders Bastiansen (knäskadad) och Charles Bertrand. Ludwig Byström fick stå över matchen mot Luleå.

Modo, som dominerade andra perioden borta mot Brynäs senast men fick se sig slagna med 3-2 efter övertid då laget inte orkade stå emot hemmalagets powerplay.
Annars så har laget fallit som en fura i tabellen men laget tog en oerhört nödvändig seger innan juluppehållet hemma mot Leksand då laget vann med hela 6-3.
Innan dess så hade laget 6 raka nederlag och har på sina 8 senaste matcher endast tagit en trepoängare och endast 1 seger.
I tabellen så befinner sig laget nu på en 9:onde plats. Med 8 poäng ner till 10:an HV 71 och 1 poäng upp till 8:an Färjestad.
Modo har under säsongen trivts relativt bra på bortais och ligger på en 4:e plats i bortatabellen med 28 poäng på 17 matcher. Laget har en statistik på 10 segrar varav 6 på övertid/straffar och 7 förluster varav 4 på övertid/straffar, med en målskillnad på 42-39.
Lagets 5 senaste bortamatcher har slutat med 4 raka nederlag och endast 1 seger (Luleå 2-1 efter övertid)
Modo verkar ha tappa sitt fina spel, och med alla dessa juniorer så verkar laget väga lite för lätt när det väl hettar till.
Modo saknar till dagens möte:
R Hägg
J Tambellini
G Possler
C Bengtsson

Historia:
Färjestad - Modo har mötts tre gånger under säsongen. Den första matchen i Ö-vik slutade med en 2-1 seger för Färjestad. Den andra i Karlstad vann Modo med 4-3 efter att P-Å Skröder smackade in ett slaggskott med 1,21 kvar av matchen. Och i den senaste matchen så vann Färjestad med 6-3 på bortaplan efter en pånyttfödd Christian Berglund.
Tittar vi på lagens 10 senaste möten så har Färjestad 8 segrar och Modo 2.
Och ser vi till de 5 senaste matcherna i Karlstad så har Färjestad vunnit 4 av dom 5. Med en målskillnad på 13-7.

Kommentar:
Jag kommer att spela på Färjestad då på grund av tre anledningar:
1: Färjestad har ryckt upp sitt spel betydelse värt och verkar ha hittat sitt spel både framåt och bakåt samt saknar lite spelare till mötet.
2: Modo är i en formsvacka och saknar viktige kuggen Tambellini och har inte fått till spelet och målskyttet på de senaste matcherna.
3: Färjestad har i regel lätt mot Modo och Modo trivs inte i Karlstad. Det märks på statistiken och Färjestad i en gryende form är inget Modo vill möta.
Jag spelar Färjestad som segrare till oddset 1,95 på Unibet !

Haze91 - 28 December, 2013, 02:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-12-28 14:07:37

Håller med. Rygg.

purjjo - 2013-12-28 11:36:34

Bra rek! :) färjestad känns starka nu! Solklar rygg!