Denver Nuggets tar emot Philadelphia 76ers i Pepsi Center och det är två ojämna och tveksamma lag som möts. Denver som ligger på ett 14-16 record har tappat sju matcher i rad och har försöker kravla sig över .500 marken medans Philadelphia som har varit horribla stora delen av säsongen ligger på ett 9-21 record.

Denver som knappast imponerat på senaste tiden, har inte förlorat mer än 7 i rad sedan 2002, och man har efter en stark insats i hemmaspelet lyckats sänka sig brutalt och tappa 4 i rad på Pepsi Center och man kan se hur dom har problem på statsen. På de första 10 matcherna på hemmaplan snittade man 102 points och prickade 37.8 procent från 3p linjen. Efter detta fick man problem på hemmaplan vilket inleddes med en 103-93 förlust mot jumbon Utah jazz. Efter den matchen sänkte man sig till 91.8 points per game och endast prickade 29.0 procent från 3p linjen på hemmaplan.

Det låter lite som att 76ers kan vinna matchen, men det finns ingenting i deras uppenbarelse som pekar mot det. Man har varit riktigt dåliga i bortaspelet på senaste tiden och senast mot Lakers lyckades bryta en trend där man inte vunnit en match borta på 2 månader men man har på senaste tiden imponerat på mig med vinster mot Nets och Lakers. Det finns ingenting i min kropp som säger att Sixers kommer att vinna matchen, men med Nuggets halvkassa form och Sixers (någorlunda) stigande form finns det däremot något inom mig som säger att de kommer att klara linan. Thaddeus Young, Evan Turner och Michael Carter-Williams har visat på de senaste 4 matcherna att man ska vara "a force to be reckoned with" så att säga.

Det finns inte så mycket tvekan inom mig om att Nuggets kommer att vinna matchen, men däremot tvekar jag på att man klarar -9.5. För att vara lite på den säkra sidan spelar jag Sixers +10.5 till 1.76 på bet365 pga deras stigande form och Nuggets osäkerhet i hemmaspelet.

Följ mig på Twitter för fler spel! @ABNBetting

STATS:

Offense:
Nuggets: 99.8
Sixers: 102.7 -

Defense:
Nuggets: 100.9 -
Sixers: 111.5

Snittmarginal:
Nuggets: -1 -
Sixers: -8.9

FG%:
Nuggets: 44.1
Sixers: 44.3 -

3PPG:
Nuggets: 7.3
Sixers: 7.5 -

Steals:
Nuggets: 7.2
SIxers: 8.7 -

This is the stats tab
This is the post tip