Tjena. Gårdagen började bra då Linköping vann rättvist och relativt enkelt mot ett svagt Modo med 4-0 på hemmais. I nattens NHL så började överspelet kanon då det stod 1-0 till Columbus Blue Jackets redan efter två minuter. Men efter ca sex minuter in i den första perioden så faller R. Peverley ihop i sitt bås och Stars spelarna slår med klubborna osv för att få domarnas uppmärksamhet. Peverley fördes med ilfart till sjukhus och var i alla fall medvetande i ambulansen. Matchen avbröts och NHL ska fatta beslut om hur matchen ska spelas men det viktigaste enligt mitt tycke är i alla fall att Peverley kommer återhämta sig och bli frisk.

Idag så går PlayOff till Kvalserien passerar halva serien efter dagens match. Med tre matcher spelade och tre kvar så är tabellen oerhört jämn.
1. Rögle 3 1 2 0 0 10:6 8

2. BIK Karlskoga 3 1 0 1 1 10:11 8

3. Karlskrona 3 1 0 1 1 10:10 7

4. Mora 3 1 0 0 2 11:14 5
Och jag väljer fokus på mötet mellan Karlskrona - BIK Karlskoga.

Karlskrona som spelade derby igår hemma mot Rögle gick fram till en 2-0 ledning efter den andra perioden. Men Rögle ville däremot annat och kom igen till 2-2 för att sedan kunna avgöra i förlängningen med blott 23 sekunder kvar.
Karlskrona's tränare Janne Karlsson gör som han alltid gör när laget förlorar. Skyller på domaren, på att laget var bättre men har för offensiva krafter för att kunna spela på resultatet osv osv.
PlayOff'et har inte börjat på det bästa sättet för Karlskrona och har på sina tre inledande matcher vunnit en medan laget förlorat två. Seger mot Mora i första matchen med 6-3 på hemmaplan, följdes upp med en 4-2 förlust borta mot Rögle och nu förluster återigen mot Rögle med 3-2 efter övertid.
Det gör att Karlskrona har tappat sin poängfördel laget hade inför serien. Med startpoäng på tre pinnar så har Karlskrona nu skrapat ihop sju och befinner sig därmed på en tredje plats med ett poäng bakom ettan Rögle och tvåan BIK Karlskoga.
Noterbart är att Karlskrona kommer göra sin sista hemmamatch i detta PlayOff ikväll för att avsluta med två raka bortamatcher.

BIK Karlskoga kommer med en seger i ryggen. Efter att ha tagit ledning senast mot Mora med 1-0 så tappade hemmalaget ledningen till 1-2 efter den andra perioden. Men med en rivstart i den tredje perioden så kunde BIK Karlskoga återställa resultatet genom att snabbt gå till en 3-2 ledning och kunde tillslut vinna med 4-2. Segern var rättvis då BIK Karlskoga hade större delen av matchen och vann bland annat skotten med 30-14.
BIK Karlskoga var det lag som var bäst placerad inför PlayOff och fick starta med fyra poäng. Med tre spelade matcher så har BIK Karlskoga inlett med två förluster och en seger. Förlust mot Rögle hemma med 3-2 efter straffar, Mora borta med 6-4 och nu seger senast med 4-2 mot Mora.
BIK Karlskoga har därmed spelat till åtta poäng och har samma poängskörd som ettan Rögle men sämre målskillnad.
BIK Karlskoga vet jag saknade Lang i förra matchen men om han kan spela idag vet jag ännu inte.

Historia:
Lagen tog sig an varandra fyra gånger under grundserien. Matcherna var täta och jämn till stor del.
28.02.14 HOC BIK Karlskoga Karlskrona 4 : 3
22.01.14 HOC Karlskrona BIK Karlskoga 1 : 2
03.12.13 HOC BIK Karlskoga Karlskrona 4 : 0
16.10.13 HOC Karlskrona BIK Karlskoga 2 : 1
(1 : 1)
Noterbart är att BIK Karlskoga vann tre av fyra möten och plockade poäng i samtliga matcher.
Lagen har igenom historien möts fyra gånger i Karlskrona. Det har slutat med bara en seger för Karlskrona och tre för BIK Karlskoga.