Speltips Örebro - AIK

Sport: Ishockey
Spelstopp: 2014-03-19 19:00
Land: Sverige
Liga: Kvalserien
Odds: 1,80
Tips: Över 4,5 mål
Tjena. Vi blickar morgondagen mot det stundande Kvalserien som går sin andra omgång utav tio.

Örebro inledde Kvalserien med att vinna efter mycket om och men borta mot Rögle med 4-3. Detta efter att först ha vänt 0-1 till 2-1 för att sedan tappa 2-1 till 2-3 innan den första perioden var över. Men kvitterade under den andra perioden och kunde sedan sätta 4-3 pucken i mitten av den tredje perioden, ett resultat som stod sig matchen ut.
Örebro slutade i SHL på en elfte plats. Laget hade chans på att kunna slippa Kvalserien ändå tills dom avslutade omgångarna. Men chansen att klara sig ifrån kvalspel var nämligen långsökt.
Örebro knegade till sig 71 poäng i grundserien och slutade med sex poäng före jumbon AIK och tio bakom tian HV 71.
Örebro var samtidigt det lag som gjorde minst mål i SHL men med nyförvärven i slutet av säsongen så blev det skillnad på målfabrikationen. Örebro snittade sina matcher i SHL på 5,07 mål per match.
Hemmaplan, vad är det? Det var inte där Örebro trivdes i alla fall trots stort stöd av publiken och nästintill slutsålt i alla matcher. Med 30 poäng på 27 hemmamatcher så slutade Örebro sist i hemmatabellen. En målskillnad på 62-70 gav ett snitt på 4,88 mål per match.
Örebro har bara vunnit en match på sina fem senaste hemmamatcher. Det var mot Frölunda med höga 6-0.
Klart är det att Conny Strömberg saknas i Örebro annars bestäms laget under morgondagen.

AIK som fick börja Kvalserien med ett derby mot ärkerivalen Djurgården. En match där Djurgården tog ledning och AIK blev utbuade efter den första perioden. AIK kom tillbaka starkare och när AIK gjorde sina mål i den tredje perioden så lät det som taket på Hovet skulle lyfta. AIK vann matchen med 2-1.
I SHL så slutade AIK på en sista plats. Det stod klart ganska tidigt att AIK skulle hamna i Kvalserien och laget har efter det kunnat förberett sig rätt mentalt om vad som komma skall. Med 55 inspelade poäng under grundserien så var AIK 16 poäng bakom HV 71 som slutade ovanför strecket.
AIK snittade sina matcher i SHL med 5,36 mål per match.
Bortaspelet var ingenting att hänga i julgranen. Med endast 23 poäng på 27 bortamatcher så var AIK seriens sämsta bortalag. En målskillnad på 53-77 gav ett snitt på 4,81 mål per bortamatch.
AIK avslutade SHL med endast en seger på lagets fem sista bortamatcher.

Historia:
Dessa två lag möttes fem gånger under grundserien. Örebro lyckades endast ta poäng i en match och fick bara med sig en pinne av femton möjliga mot AIK.
Två matcher spelades i Örebro och tre i Stockholm.
Resultaten slutade följande:
28.01.14 SHL AIK Örebro 2 : 1
(1 : 1)
12.12.13 SHL Örebro AIK 1 : 4
20.11.13 SHL AIK Örebro 7 : 1
12.10.13 SHL Örebro AIK 1 : 4
27.09.13 SHL AIK Örebro 3 : 1
AIK vann alltså fem raka matcher mot Örebro och tre av fem matcher slutade över 4,5 mål.

Kommentar:
Kvalserien, en serie som är mest jobbig för lagen som kommer från SHL som har så otroligt mycket mer att förlora än vad lagen från Hockeyallsvenskan har. Jag tror däremot att minst ett av dessa lag kommer befinna sig i SHL nästa säsong men vilket det är ännu. Det törs jag inte säga.
Imorgon tror jag däremot på att vi kommer få se match som betyder mycket där lagen kommer att få chanser att kunna trycka dit pucken vilket leder till att jag tror det slutar på över 4,5 mål.
Detta till grund över att om vi läser på Örebro's hemsida så är det poängen som är viktigast, inte målskillnad eller hur laget spelar. Bara laget tar poäng "poängen är viktigast"
Örebro som vill spela med fart och fläkt och vill vara aggressiva över hela banan och ta tillvara på publikens stöd i ryggen. Sen så gillar AIK att möta Örebro. Fem segrar på fem möten. Snacka om psykiskt övertag för AIK.
Båda lagen har även plockat in starka offensiva kvalitéer som leder till att vi får se bättre skärpa i avsluten och bättre spel i offensiv zon.
Båda lagen har haft ett taffligt försvarsspel under hela säsongen och målvakterna har blandat och gett och lyckades Rögle göra tre mål på Örebro så ser jag inte varför AIK inte ska kunna göra detsamma imorgon då AIK har gjort minst tre mål i fyra av fem matcher mot Örebro. Och då måste även Örebro lyckas göra minst tre mål vilket laget inte lyckats mot AIK ännu. Endast ett mål framåt i varje match.
Dags för Örebro att sätta lite mål bakom AIK keepern och för AIK's del gäller det att fortsätta vinna över Örebro. Lagens tre av fem möten har slutat över 4,5 mål låt oss få se ett fjärde.
Men mitt spel blir över 4,5 mål till 1,80 på Unibet.


EDITERAD 2014-03-19 15.14:43
Spela på Örebro - AIK hos Unibet
Spela nu
Haze91 - 19 Mars 2014 - 15:14
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Haze91 - 2014-03-20 15:08

Ja vad ska man säga, jag ligger på plussidan på rekarna och merparten rekar går ju in. Så jag tycker det går bra sådär lite kort sammanfattat.

Dustin - 2014-03-19 20:23

Ok. Kanon. Hur tycker du att det går?! Är dina rekommendationer vinstdrivande?

Haze91 - 2014-03-19 19:58

Dustin
Jag för Spelbok här på sidan. Ser därför ingen mening eller ork att även skaffa spreadaheet. Där finns alla matcher jag har rekat (utom os)

Dustin - 2014-03-19 18:40

Bra skriven rek! Men kanske dags att införskaffa en spreadsheet så alla människor där ute kan se hur mycket du egentligen förlorar? Tycks se att knappt en enda av dina senaste rekade spel har genererat ett positivt kapital? (Bortsett från dina spel på Färjestad under gårdagen)

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: