Örebro att göra mål före 79:00 minuter av matchen mot Elfsborg spelas till 2.10 på bet365 . Generös lina!

2 Elfsborg 10 6 2 2 17-9 20
8 Örebro 10 3 4 3 13-14 13

Hemma:
4 4 0 0 11-3

Borta:
5 1 2 2 6-8

ÖSK:s trupp:

2. Patrik Haginge
3. Ayanda Nkili
4. Magnus Wikström
5. Ilir Berisha
6. Robert Åhman Persson
8. Mohammed Saeid
9. Ahmed Yasin
10. Alhassan "Crespo" Kamara
11. Marcus Pode
12. Daniel Björnquist
16. Shpetim Hasani
17. Kalle Holmberg
20. Erik Moberg
21. Christoffer Wiktorsson
25. Nordin Gerzic
30. Jacob Rinne
32. Christer Lipovac
83. Ludwig Bergström
90. Daniel Gustavsson


ordinarie keeper Oskar Jansson är out, liksom backen Mensah (7/0). Däremot är alla tongivande offensiva gubbar med.

Örebro har grejat den här linan i 3/5 bortamatcher hittills i år. Gjorde dessutom mål i 82:a borta mot AIK, men borde ha löst en kasse innan dess. Totalt har man grejat linan 6/10, sena mål i två fajter dessutom.

Elfsborg har i skrivande stund inte släppt någon trupp. Men har haft en del skavanker i truppen Anders Svensson och ordinarie keeper Ellegaard har redan kastat in handduken och spelar inte.

Ordinarie keepern är aldrig bra att sakna såklart, då han naturligtvis är inkörd med backlinjen. Abbas Hassan lär ersätta i mål, han är ingen dålig keeper, men har bara spelat en allsvensk match från start på två år.

Elfsborg har släppt in tidiga mål hemma mot Halmstad och Mjällby, så har misslyckats med att tävla den här linan 2/4. Dessutom sent insläppt mot Häcken. Totalt sett har man släppt in mål före 79:00 vid 5/10 tillfällen i år.

Kommentar:
Jag har tidigare hyllat Elfsborgs spel i allmänhet och på Borås Arena i synnerhet. Laget har lyckats få BA till den där borgen den alltid varit förutom i fjol. Nu är man återigen en maktfaktor att räkna med. Få lag kommer lyckas ta poäng på BA i år. Är enda laget som gått rent hemma.

Men. Man kastar fram otroligt mycket folk i offensiven. Riskerar mycket. Straffade sig i kontringar mot Mjällby och mot Halmstad. Då är det ändå två lag med färre offensiva vapen än ÖSK. Nu har visserligen Elfsborg klarat av att hållit nollan ett gäng gånger i år. Tycker ändå inte laget har den där urstarka defensiven att luta sig mot. ÖSK är dessutom ett passningsskickligt lag som klarar av att hålla i bollen själva och utan Anders Svensson tror jag inte Elfsborg kommer få lika enkelt att dominera matchbilden.

Peo Ljung är en listig räv. Tror han har rätt bra idéer om hur ÖSK ska kunna hota och straffa Elsborg i omställningarna. Örebro är visserligen en nykomling, men det är ingen vanlig nykomling. Truppen, arenan och allt runtom klubben andas etablerad allsvensk förening. har gjort bra matcher och stått upp väl mot topplagen. Nu var det visserligen någon månad sedan, men flera MFF-spelare uttryckte sin beundran för ÖSK efter deras match exempelvis.

Oddsen på att Örebro gör mål ligger runt 1.80. Jag väljer att gå på det högre oddset och skippar alltså sista 11 minuterna. Tycker 2.10 på 79:00 känns mer spelvärt än 1.80 på 90 minuter.

Summan av kardemumman alltså: Elfsborg har en okej defensiv, tycker dock det finns ett par tre lag som är ännu vassare i den grenen. Skadeläge emot. Örebror är bra, har bra truppsituation och allt att vinna. Kvalitet på ett gäng offensiva spelare och har visat att man har många olika vapen. 2.10 på det här känns högt och bra.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip