Speltips

Speltips Helsingborg vs Falkenberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-06-01 15:00 Spela här

Speltips Helsingborg vs Falkenberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 6.50 Speltips: Khalili målskytt
2014-06-01 15:00 Helsingborg vs Falkenberg Khalili målskytt 6.50 Polsater

Måste testa: Abdul Khalili som målskytt i matchen anytime till 6.50 på bet365 . Spelas med mindre peng än normalt.

10 Falkenberg 11 3 3 5 10-14 12
12 Helsingborg 11 3 2 6 11-14 11

HIF hemma:
5 2 2 1 8-5

Falken borta:
5 1 1 3 3-6

Trolig startelva HIF:
Pär Hansson –
Emil Krafth, Carl Johansson, Jesper Björkman, Jere Uronen –
Loret Sadiku – Ardian Gashi,
Smarason, Abbe Khalili, Elias Andersson –
Robin Simovic.

Skadade: Mattias Lindström (sjuk), Andreas Lindgren (skadad)

Avstängda: Peter Larsson

Kommentar:
Vid en första anblick kan man ju bli jäkligt sugen på skrällen här. Falkenberg har gått bra medan HIF inte fått med sig poäng i någon vidare utsträckning. Men jag överskattar inte Falkenbergs fem raka obesegrade fajter. Gefle (h), Örebrp (b), Djurgården (h), Norrköping (b) och ett skadedrabbat Häcken hemma är inga jättekluriga fajter. Det som sticker ut är väl krossen borta mot totalt ojämna Peking samt sena segern mot DIF. Men det kommer en reaktion här, det är en påtaglig känsla hos mig. Falkenberg har gjort en bra första halva av säsongen och krönte det med poäng hemma mot ett topplag senast - lätt hänt att man slappnar av lite.

Helsingborg har haft det tuffare. Har 1-1-4 på sina sex senaste, men har då mött AIK (b), Elfsborg (cupfinal), svårspelade Kalmar och MFF. Spelet har många gånger varit okej, men utdelningen har uteblivit. Mest för att man utan David Accam (fortsatt borta) varit otroligt tama framåt. Men. Spelet på hemmaplan har varit okej. En förlust (mot MFF, i en match där man lika gärna kunde tagit poäng) hittills. Har också gjort åtta av sina elva mål på hemmaplan.

Summa summarum: Jag tror faktiskt på HIF i morgon. Tror att vi kommer få se en reaktion från Falkenberg och att Helsingborg kan göra 2-3 mål framåt i morgon. Trots att kanske inte så mycket talar för det utåt sett.

Varför ska då Khalili göra det då? Uteslutningsmetoden är en anledning. Robin Simovic (mållös i år) har varit tämligen iskall. Elias Andersson har talang, men är inte riktigt tongivande än. Smarason har inte heller rosat marknaden sedan han kom. Kvar blir Khalili. Han har en intressant utgångsposition offensivt på mittfältet och har ifrån den kommit fram i extremt bra positioner på planen. Har ett bra skott och tar sig ofta in i straffområdet. Spelar på en av de fyra positionerna där det enligt Roar Hansen "står i arbetsbeskrivningen" att man ska bidra med mål/assist.

Mot Åtvidaberg (senaste hemmamatchen) hade han hur många lägen som helst. Har kommit till femton avslut totalt och har dessutom två i virket. Har gjort ett mål i Allsvenskan och ett i cupen.

Känslan är att den här matchen betyder oerhört mycket för HIF. Att få med sig ett resultat härifrån hade givit visst hopp inför hösten efter en mycket dyster vår. Så jag räknar med full fart framåt. Fem HIF-spelare som kan spela i morgon betalar mindre i odds än Khalili. Vansinnigt enligt mig. Khalili ska vara tvåa eller trea. Oddset här ligger för högt enligt mig.

Så. Stark HIF-feeling, här. Gillar därför det här oddset då Khalili enligt mig är en av de målfarligare HIF-spelarna som kommer kuta runt nere på Olympia på söndag.

@nokkan21

Polsater - 31 Maj, 2014, 19:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!