Speltips

Speltips Brasilien - Tyskland

Sport: Fotbolls-VM Spelstopp: 2014-07-08 22:00 Spela här

Speltips Brasilien - Tyskland
Land: Internationellt Liga: VM
Odds: 2,75 Speltips: 2
2014-07-08 22:00 Brasilien - Tyskland 2 2,75 holms

Måndagen är kommen. Jag spelade själv Tyskland till 2,70 i lördags, i tron om att oddset skulle slaktas.
Det har de inte gjort.
Det finns redan en text i bloggen som förklarar en del - här fyller jag med ett par rader från Expressens den alltid vettige Jonas Esbjörnsson.
http://www.expressen.se/sport/kronikorer/jonas-esbjornsson/esbjornsson-hur-knackta-ar-brasilien/

"Hur knäckta är egentligen stjärnorna?
Hur ska de - utan Neymar, sin bäste spelare, sin största stjärna - kunna resa sig i en semifinal mot ett Tyskland som fått guldvittring?
Jag tror att hemmapubliken i morgon är Brasilien enda, sista, hopp"

"Utan Neymar - och Thiago Silva - tror nog inte ens Roberto Carlos längre att Brasilien kommer att kunna höja sig mer.
Utan Neymar - och Thiago Silva - tror jag bara att publiken i Belo Horizonte kan hålla den brasilianska gulddrömmen vid liv"

"Samma tidning rapporterar att det i landslagsledningen finns en stor oro för hur spelarna kommer att reagera. Många blev rent ut sagt chockade av beskedet om hur allvarlig Neymars skada var, flera grät öppet, någon lär till och med ha utbrustit "nu är det kört"."

"Om publikstödet sedan räcker till seger, och en VM-final, är en annan fråga.
Direkt efter Tysklands kvartsfinal mot Frankrike hamnade jag bredvid Henning Feindt på den tyska tidningen Bild. Vi pratade en stund om hur bra, hur starkt, det tyska laget såg ut. När jag till slut frågade vilket lag han trodde tyskarna ville möta i semifinal svarade han utan att tveka:
- Brasilien! Jag vet att spelarna vill slå Brasilien - i Brasilien.
Målvakten Manuel Neuer verkade också minst sagt entusiastisk när han i den mixade zonen sen fick frågan om han ville möta Brasilien eller Colombia - den kvarten hade då inte ens börjat - i en semifinal:
- En fullsatt arena som står bakom A Seleção, det vore... fantastiskt!
I morgon kväll blir drömmen verklighet - men bara för ett lag.
Jag tror stenhårt på Tyskland-Argentina i VM-final på Maracanã på söndag"

Jag skriver så klart under på varenda ord. Eftersom att jag redan i lördags var inne på exakt samma sak.
Det jag fortfarande inte förstår är att Tyskland fortfarande kan betala 2,75.
Det är en hemmaplan och ingenting annat som talar för Brasilien.
Jag har sett Brasiliens samtliga minuter hittills. Jag har sett Tysklands samtliga minuter hittills.
Att decimalerna hos bet365 är så pass jämna är för mig en gåta. Och då är jag ju också övertygad om att Tyskland ännu inte har gjort sin bästa match. Medan Brasilien troligtvis redan har gjort sin, med tanke på hur läget nu ser ut.
Bwin och staten och nere och simmar vid 2,55. Det hade känts rimligt MED Neymar och Silva i laget.
Nu får vi alltså 2,75 - utan dessa herrar. Jag förstår ingenting.

Och till sist. När Brasilien tvingas ge speltid åt herrar som Jo och Fred, då har Tyskland den här arsenalen, bara för att nämna:

R. Zieler
R. Weidenfeller
M. Ginter
E. Durm
P. Mertesacker
K. Großkreutz
J. Draxler
M. Götze
C. Kramer
A. Schürrle
L. Podolski

Alltså inte på planen. Utan på bänken.

I rest my case.

holms - 07 Juli, 2014, 09:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
HullaOMG - 2014-07-08 21:03:58

Brazil visar var skåpet ska stå ikväll! Amore la tutti di mare/ låt den vackra fotbollen segra! Nästan 3 ggr på brassarna måste var årets överodds!

FredrikAhlberg - 2014-07-08 20:46:27

Folk som sitter här inne o ser Brassarna som favoriter när de har spelaren som gjort hela laget på läktaren, har ni druckit sprit hela dagen ?
Tycker ni att Hulk, Fred o Oscar har presterat??? Herregud skärp er, spelarna i Tyskland tar dom på varje position ! Kommer bli en promenad seger för Tyskarna.. Jag säger 3-1 o Schurrle avgör .. Tack för kaffet !

Pokertorsk - 2014-07-08 19:38:30

Muzaffer: full eller? .
vadå slagit ut spanien och mexico?...Kaos du

HullaOMG - 2014-07-08 16:04:11

Angående Dante som ersättare: Platsar man i Bayern Munchen är man nog ganska så vass. Och som sagt, även utan Neymar och Silva är det klasslirare på varenda plats. Men ni som tycker Tyskland var ett överodds som måste spelas direkt innan monsterslash. Grattis ni har nu 3 ggr pengarna på Betfair :-D

nicpet - 2014-07-08 16:01:51

3 gånger på Tyskarna nu (Betfair )... Herregud är ju minst 50% chans att dem vinner under ordinarie tid. Tyskarna är bäst mot spelande lag som Frankrike, Portugal och Brasilien. Möten med defensiva lag så har dem haft problem... Nu möter dem ett spelande lag igen och då är vinstchansen god. Jag håller med Holms, jag tackar för de extra semesterslantarna Tyskarna kommer ge mig!

AK5092 - 2014-07-08 12:11:34

Blir nog förlängning. Krysset till 3.10 är spelvärt.

Absolut - 2014-07-08 12:05:26

Att ni hakar upp er på dom som är borta! Fortfarande 11-11 och världsspelare på plan! Klart brassarna kommer ändra hur dom ska spela jämfört med tidigare matcher! Jag vill bara få er att inte tänka så enkelspårigt!! Ingen skulle spela emot Barca bara för att Neymar saknas en match!

muzaffer18 - 2014-07-08 11:33:24

BRA: Gjort 10 mål - Släppt in 4. Neymar har gjort 4(!) av målen.
Lagets viktigaste defensiva spelare och lagets viktigaste offensiva är borta.

GER: Gjort 10 mål - Släppt in 3. Müller har gjort 4(!) av målen.
Revanschsugna - Ett landslag som slagit ut bland annat två hemmanationer (Mexiko & Spanien) genom tiden.
Scolari har vunnit 1 gång mot Tyskland.

Hemmaplan som lockar? FUCK NO!
Tysklands vilja att vinna och stabila spel lockar mer än allt annat!


KÖÖÖÖÖÖÖÖÖR SOM OM DET VORE AUTOBAHN TYSKLAND!!

Absolut - 2014-07-08 10:51:18

Freppo

Att ens nämna Sverige och Zlatan i detta sammanhang är ju urdumt!! Brasilien har ju klass på alla spelare, det har inte Sverige! Klart Brasilien blir sämre utan Neymar om dom ska spela likadant! Men dom kommer inte spela likadant nu! Sverige spelar oxå ett annat spel utan Zlatan, vilket har visat sig ett par gånger vara framgångsrikt!

Freppo - 2014-07-08 10:25:37

Håller med Holms och dessutom är oddset nu uppe i 2,87 :)
Den som säger att Dante är en lika bra mittback som Silva har jättefel. Dessutom har väl inte Dante spelat tävlingsmatch på väldigt länge vilket också har betydelse för tempo.
Om man sen även säger att laget kommer att resa sig utan Neymar måste vara tokig! Det är som att säga att Sverige blir bättre utan Zlatan, Barcelona blir bättre utan Messi eller att Uruguay blir bättre utan Suarez, och det såg vi ju hur det gick...
Nej, denna gång håller jag med Holms och hoppas på tysk seger.

muzaffer18 - 2014-07-07 20:53:55

Holms! Du är kung och du vet att jag backar dig alla dagar om året så länge du rekar Tyskland!

plush_ - 2014-07-07 20:17:34

Rejäla avbräck enligt mig med då Neymar som sagt inte bara står för målskyttet utan även för framspelningar och skapande av ytor för andra genom sitt sätt att röra sig.

Dante kanske känns som en fullgod ersättare på pappret men har man följt honom något i klubblaget så vet man att han går bort sig både en och två gånger mer än vad han borde, flertalet gånger där Boateng fått rädda hans misstag. Enligt mig ett märkbart sämre alternativ än Silva.

Publikstödet kommer spela roll och historien där ovanpå, men jag tycker Tyskland visade prov på sin förmåga mot Frankrike och jag tror och hoppas att de lyfter sig ytterligare imorgon och kammar hem en vinst mot Brassarna.

Luvan14 - 2014-07-07 18:38:28

De få gånger nån kommenterar Holms rekar är det ofta sågning eller motsägning, men jag är ganska säker på att de flesta tycker dom är bra, men av diverse socialpedagogiska fenomen inte skriver det. Nu ställde jag mig själv i vedklyvarkön, men det måste vara tillåtet, speciellt när man VET att man har rätt :) Brassarna kan vinna detta med 4-1. Hulk gör 2.

Absolut - 2014-07-07 18:17:10

Holms för helvete!! Du må öva på dun portugisiska om du fått för dig att någon på denna nivå skulle säga att det är kört bara för att en spelare missar resten av turneringen! Inte ens i BK Snedsparks p9:or skulle dom säga så då bussen till Lykselecup drar iväg i mitten på Julimånad och deras bästa spelare inte är med pga dennes morsa inte lyckats sälja alla bingolotter under våren! Kamma till dig istället nu!!

Ramtin - 2014-07-07 17:13:41

Är övertygad om att Brasilien kommer segra, sen om det är genom fulltid, förlängning eller straffar låter jag vara osagt. Faktorer som spelar in för Brasiliens del är att landet inte förlorat på hemmaplan på 38 år, laget har en oerhört bra kollektiv där alla kämpar för alla mentalitet existerar och i och med Neymars skada så kommer detta enbart stärka dom mer och de har snabba tekniska mittfältare som kommer skada Tyskland. Brasilien kommer inte föra spelet, utan de kommer så som de vann mot Spanien i för VM låta Tyskland ha boll och så försöker dom ställa om med sina mittfältare Oscar, Hulk och Fernandinho. Vad har egentligen Tyskland bevisat??? De har ett bra lag och mycket bra spelare men tycker verkligen inte de har visat något extraordinärt. Stänger brassarna till ytorna och låter ej Tysklands omställningar bli farliga då kan Ni vara säkra på att Brasilien tar detta.

Luvan14 - 2014-07-07 16:19:15

Silva har en fullgod ersättare i Dante. Neymars avbräck kommer inte påverka laget nämnvärt. Vi har sett det förut och kommer se det igen, andra spelare kliver fram istället. Brassarna har växt för varje match, är bättre och hetare än Tyskland och jag kan inte begripa att dom är underdogs i denna match.

HullaOMG - 2014-07-07 14:13:53

Du ska vara glad att Joachim Löw kommer behålla Per Mertesacker på bänken. Det är en av få faktorer som gynnar ditt spel. Hur denne spindelfarbror skulle kunna hinna med när brassarna skruvar upp tempot är för mig en gåta, tillåt mig småle, och det gäller för övrigt hela tyska backlinjen. Om vi ska vara ärliga och nyanserade är hela tyska backlinjen en stor osäkerhetsfaktor. Spelar brassarna med samma vanvettiga tempo som mot Columbia ska det här vara en jättechans att gå till final. Publiken och vädret är även faktorer som gynnar brassarna. Nackdelen är givetvis skador på Neymar och avstängningen på världens bästa försvarare, Thiago Silva. Hoppas dock att den avstängningen inte upphävs. Inget mygel och undantag ska gynna något lag! Brasilien har dock fullgod ersättare i Dante. Brasilien har överlägsna tekniska kvaliteter och kommer bäras fram av hemmafansen. Amore la tutti mare(låt den vackra fotbollen segra).

Fierom - 2014-07-07 13:36:26

var jag som inte var så källkritisk, men Brassarna ska tydligen försöka överklaga det gulakortet.

samzter - 2014-07-07 12:32:41

Silva kommer väl inte spela?

Fierom - 2014-07-07 11:30:21

Haha, Silva kommer troligtvis spela! helt sjukt att det kan hända..