Speltips Gefle - Mjällby

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-08-04 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.10
Tips: 1
Gefle får förtroendet hemma mot Mjällby.

Brukar av ren princip inte kommentera tidigare rekar, oavsett om jag satt tio raka spel eller missat ett par i rad. Men att ÖSK tappar ledning hemma mot HBK och att Kalmar misslyckas med att vinna hemma mot BP - trots ledning, flera frilägen och två ribbskott - ja, det är så tungt att man blir väldigt ledsen. Men Gefle vänder väl på trenden åt oss?

Att gå mot Mjällby efter urladdningen hemma mot Blåvitt senast kanske verkar korkat. Men, jag tog upp det då och jag gör det nu igen: skrällen låg i luften. Första matchen med nya tränaren, hemmaplan, (europatrött) storlag på besök och så vidare. Ingen förväntade sig något av Maif då. I ett sånt läge är det naturligtvis lätt att höja sig, spela över sin förmåga. Springa mer än man någonsin gjort. Det var det som hände också. Man tog en klart välförtjänt seger, samtidigt som man hade lite marginaler med sig. Sånt brukar jämna ut sig. Jag vill hävda att man spelade över sin förmåga där.

Anders Linderoth pratade mycket om att man skulle ha fler offensiva vapen och att man rent allmänt skulle ha en offensivare approach i sitt spel. Även om Gefle inte är gamla hederliga Pelle Olsson-Gefle så trivs laget bra med det. Om Mjällby åker upp och är naiva kommer man råka illa ut. Bli straffade. Nu är det också så att Mjällby har drabbats av ett tungt avbräck i form av Andreas Blomqvist. Han har startat 15 matcher och gjort 5 mål + 2 ass för Mjällby. För mig är han deras kanske bäste spelare. Lägg till att Ekenberg (2+2) är skadad sedan tidigare. Chippen är inte spelklar. Fick dock in Jasmin Sudic senast och det kommer bli en bra värvning på sikt, han håller hög allsvensk klass är han är frisk. Mjällby vann visserligen mot BP för två månader sedan (enda bortasegern i år). Men annars är lagets facit på konstgräs i år: 0-1-2. I fjol vann man borta mot usla Syrianska (liknande segern mot BP i år. I övrigt: 0-0-5 på konstgräs. Men det är så det brukar se ut, Mjällby är ett av de sämre bortalagen i serien (1-1-6, 7-15 i år).
Gefle har vunnit motsvarande möte två år i rad

GIF tar sin vana trogen sina poäng hemma i Gävle. 11 av 16 i år. Samtliga tre segrar man tagit har man gjort hemma. Över en säsong skräller man mot ett par av topplagen (Häcken i år) samtidigt som man vinner mot bottenkonkurrenterna (redan vunnit mot HBK och BP hemma i år). Det är så man grejar allsvenskt kontrakt, det är just den här typen av matcher Gefle vunnit i alla år de varit uppe och härjat i AS. Nu kommer man från säsongens kanske sämsta insats (2-3 borta mot HBK). Detta efter att ha inlett höstsäsongen lovande med 7/9 pinnar. Precis som att jag tror Mjällby kan få en liten reaktion på sin insats tror jag ett revanschsuget Gefle kan få en reaktion i motsatt riktning. Känslan är att just förra matchen respektive lag spelade har pressat upp priserna på Gefle liiiite högt. Vi ska inte glömma att Mjällby trots allt är kassa borta och har ett par tunga avbräck på en redan tunn trupp.

Jobba Lundevall å co.

@nokkan21
Spela på Gefle - Mjällby hos Betsson
Spela nu
Polsater - 3 Augusti 2014 - 19:13
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
thomas88 - 2014-08-04 17:30

Bra rek, framförallt analysen av Mjällbys förre tränare. Chippen måste väl kunna röra till ordentligt om han är på humör.
Jag ser över dagsutbudet på spel, och sneglar alltid åt vilken match som tycks vara dagens solklaraste, - särskilt när lag som inte ligger i absoluta toppen är med på kupongerna. Statistik är också en vansklig faktor. Samtliga aktiva substanser från tidigare matcher är utbytta, även i spelarna själva, utom just statistik spökena. Nya spelare ar tillkommit, nya förutsättningar osv. Alla matcher börjar med 22 man på plan och 0-0 från start.
Dessutom har jag mina aningar om icke sportslig påverkan på vissa resultat, beroende på hur frekventa vissa favoriter finns med i dagsutbudet. Denna match skulle kunna vara en sådan som rensar många kuponger.

Pettson - 2014-08-04 08:47

bra tankar och vettiga spel som föll i stöpet. du gör ett h-vetes jobb med dina tips och tankar och det är jag tacksam för!

denna? rygg!

Mitchx - 2014-08-04 05:39

Jag tycker mycket av det du skriver stämmer och ger dig tummen upp. Statistik kring årets matcher för Mjällby är dock helt ointressant inför denna matchen. Mjällby har spelat UNDER sin förmåga ändå tills de blev av med Lasse Jacobsson som tränare. Lasse använde inte sina spelare på rätt sätt. Hans tankar om hur Mjällby skulle spela och hans oförmåga att fatta taktiska beslut var anledningen till att Mjällby hamnat så långt ner i tabellen. Linderoth visade redan i första matchen i sitt sätt att balansera laget hur han vill att laget ska spela och det stämmer överens med vad alla Mjällby supportrar efterfrågat sedan säsongsstarten. Tar man en titt på Mjällby truppen så är det en mittenplacering i allsvenskan sett över en säsong det mest logiska. Det var precis som du säger ett riktigt bra skrälläge för Mjällby där med tanke på läget inför matchen, men Mjällby spelade absolut inte över sin förmåga. Däremot så fick man ett gratismål till 1-0. Mjällby har precis som du skriver ett stort avbräck i Blomqvist inför denna matchen. Det går inte att ersätta och Mjällby ska vara nöjda med ett kryss i denna matchen då de brukar ha svårt på Strömvallen. Detta är heller inte den viktigaste matchen för Mjällby. I nästa match får man tillbaka Blomqvist och Chippen gör debut på sin hemmaplan. Detta mot ett lag man har förkrossande statistik mot. Örebro var riktigt kassa i senaste matchen mot Halmstad måste jag säga och förtjänade verkligen inga poäng. Podes formtopp har ebbat ut och allt annat än en klar Mjällbyseger i denna matchen förvånar mig något fasligt. Gefle Mjällby 1x

dahlqvist - 2014-08-04 05:27

Va nog det darrigaste reket jag sett på länge. Att ens reka en 1:a på Gefle är ju obegripligt, luktar väl snarare 0-0, 1-1. Sen känns det lite som att dina rek för lite otur med sig just nu...
Ryggar snarare alive365 BLGM.

alive365 - 2014-08-04 02:59

Lirar BLGM @1.83

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: