Första riktiga toppmötet av årets Premier League när Everton får besök av Arsenal.

Båda lagen kommer från målrika premiärer. Arsenal som slog struliga Crystal Palace med 2-1 efter ett sent avgörande från Ramsey. Gjorde ingen bra match i övrigt, men var svårt mot ett kompakt bortalag. Men det är också en styrka i sig, att vinna även fast inte spelet sitter till 100.
Och det kan man säga att det inte heller gjorde i onsdags borta mot Besiktas i CL-kvalet. Slarvade en del och bjöd hemmalaget på en del chanser, och kanske borde det ha varit turkisk ledning i paus. Var ingen jätterolig match, men nog borde det ha blivit något mål. Arsenal hade sina bästa chans i slutet på andra halvlek, när Cazorla tog sig in i boxen och prickade stolpen. Men på det stora hela så var hemmalaget snäppet vassare, och det är nog Arsenal som ska va mest nöjda med 0-0.

Klurig retur på onsdag på Emirates, svårt att säga var tankarna är för det är två viktiga matcher på några dagar bara. Men om man hade fått välja så hade man hellre tagit en förlust idag än på onsdag. För om man hade missat CL hade det varit förödande. Då hade nog Wengers vara eller icke vara i London-laget, tagits upp igen som det gjorde vid den här tiden förra året.
Inte för att man inte kommer gå in med fullt fokus i dagens batalj, men man vet aldrig.


Everton hemma på anrika Goodison Park brukar betyda fullt ös. Man vågar alltid ösa på, och brukar bli underhållande matcher där med mycket mål. Gick sin premiär borta mot nykomlingen Leicester som blev en målrik tillställning som till slut skrevs till 2-2 efter att hemmalaget kvitterat sent i slutet. Var en typisk premiärmatch, inget skönspel. Everton hade mest boll, och man gjorde mål på de chanserna man skapade. Men en bortamatch mot Leicester i en premiär är ingen lätt uppgift. Leicester som jag tror personligen kommer bli den bästa nykomlingen.

Som sagt, hemma är man ett annat lag. Och en hemmapremiär mot Arsenal är inte svårt att tagga till för.
Everton med endast 3 förluster på Goodison förra året, och med 38 gjorda mål där är ett kvitto på att man inte är lätta att tampas med. Klarade över 1.5-linan i totalt 21 av 38 matcher i PL. Varav 15 av 19 hemmamatcher. Är starka papper!

Slog dessutom just Arsenal i motsvarande möte förra säsongen med 3-0. Blev 1-1 på Emirates.

Arsenal återfår sin tysk-trio, men återstår att se hur bra formen är där. Arteta är skadad, vilket är ett klart minus där på mitten. Gibbs är också borta, men annars är det inga nyheter.
Evertons Coleman och Mirallas fick hoppa in i matchen senast, men ska nu vara helt hundra och förväntas starta.


Everton har kunnat ladda och har haft fokus på enbart den här matchen. Arsenal hade en viktig match i onsdag, och ytterligare en väntar på onsdag. Klurigt. Det här är inget nytt för Arsenal, men tycker inte att det är någon fördel att en del annat kan stjäla fokus.
Tycker oddset att Everton hittar nätet två gånger är lite i överkant hos Unibet , i och med deras starka hemmafacit. Nästan alltid målgaranti där. De flesta andra bolagen ligger ganska rätt med runt 2.20. Och när vi erbjuds över 2.40 på det så kan jag inte stå emot.

Sen om det räcker till seger låter jag vara osagt, men det hoppas jag inte. Är själv en Gunner. Men man ska tippa med hjärnan, och aldrig med hjärtat. Så ser jag riktigt bra värde här. Tror att vi åtminstone får se 3 mål i denna match, och att Everton gör 2 av de ser jag inte alls som en omöjlighet. Tror det kan komma bli en match där lagen byter chanser med varandra, ingen tränares dröm. Men det är två väldigt spelande lag som möts, och som har offensiven som sina styrkor. Tycker det är bättre värde i det här spelet än vanliga överspelet



Everton över 1.5 mål @2.43 hos Unibet

2/5 units


/3-2 Arsenal

This is the stats tab
This is the post tip