Raka ettan är spelad på AIK mot BK Häcken.

bet365 ligger på 1.90, vilket känns klart okej.

2. AIK 20 11 5 4 41-29 12 38
4. BK Häcken 20 10 5 5 38-24 14 35

Tvåan mot fyran i tabellen, skiljer endast tre pinnar.

Hemmatabell:
11 7 2 2 22-12

Bortatabell:
10 4 2 4 16-14 2 14

Truppläget:
Stora avbräck för Häcken. Martin Ericsson out, Rene Makondele out. Två viktiga spelare som bränner fajten. Saknar dessutom Pekalski.

AIK har inga nya skador. Celso Borges vilade knät senast men ska kunna spela.

AIK öppnade Allsvenskan 0-1-2 hemma. Därefter radade man upp sju raka segrar innan derbykrysset mot DIF förra veckan. Öste in mål i den sviten.
Historiskt har man tre raka hemmasegrar mot Häcken.

Nu spelas matchen på Friends Arenas "gräs". Häcken är ett spelande lag och min känsla är att underlaget passar AIK bättre än vad det passar Häcken. Lär bli en hel del kamp och det passar det här AIK-laget bättre än vad det passar Häcken.

Spelade emot Häcken i måndags, vilket var framgångsrikt. Visst, de kunde vunnit matchen mot Helsingborg sett till chanserna, men det är ju just det. Thorvaldsson är inte där formmässigt än. Bakom finns Carlos Strandberg men det finns nog en del grejer han hellre gör än spelar för Häcken just nu. Verkar dessutom finnas en halv ovilja att spela honom (även om han fick starta i cupen senast).

Så Häcken känns lite uddlösa. Har visserligen de fantastiska Gustafsson-bröderna, men jag tror de kommer väga lite lätt mot AIK.

Gnaget är mäktiga på hemmaplan. Många har fått erfara det i år. Rätt spelare har bra form medan Häcken har ett par avbräck. Malmö vinner och vinner och vinner, AIK är enda laget som kan ge skåningarna en "match". Segrar är det enda som räknas och nu kan man dessutom hänga av Häcken lite grann från topp tre.

Jag kan förstå synpunkter på det här spelet i och med att det bara skiljer tre poäng mellan lagen, vilket gör att 1.90 kan kännas i lägsta laget. Men med AIK:s hemmaspel, Häckens avbräck och det faktum att AIK alltid spurtar starkt på hösten så känner jag starkt för solnaiterna här. Lägg till att matchen spelas på kohagen Friends Arena och du har nytta av Andreas Alm med sin mer pragmatiska "gör vad som krävs-attityd" gentemot Gerhardssons mer idealistiska syn på hur fotboll ska spelas.

1-0/2-1 eller något sånt. AIK brottar ner Häcken här.

@nokkan21






EDITERAD 2014-08-24 01.24:04

This is the stats tab
This is the post tip