Speltips

Speltips Sverige-Estland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2014-09-04 19:30 Spela här

Speltips Sverige-Estland
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 1,90 Speltips: Över 4,5 hörnor 1:a hal
2014-09-04 19:30 Sverige-Estland Över 4,5 hörnor 1:a hal 1,90 LelleSandahl

OBS! Matchen börjar 19.45.

Tycker det är jäkligt lurigt med träningsmatcher så här inför viktiga kvalfajter. Därför var det extra skönt att se Tyskland slakta Argentina i hörnstatistiken (11-2), trots att de skämde ut sig inför de inbjudna gästerna på läktarna i Düsseldorf. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Tror precis som eminente Jonas O att Sverige vinner den här matchen - speciellt med tanke på att vi har sex raka förluster bakom oss. Visst ska de kunna vaska fram en och annan hörna också.

Enligt Expressens Daniel "Disco" Kristoffersson ställer Sverige upp med följande lag mot Estland på Friends arena i kväll.

4-3-3:

Nordfeldt - Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Martin Olsson - Albin Ekdal, Kim Källström, Sebastian Larsson - Nabil Bahoui, Zlatan Ibrahimovic, Emil Forsberg

*SVFF meddelar på sitt twitterkonto att elvan tillkännages 11.45*

På pappret en väldigt offensivt balanserad elva med tydliga hot på kanterna. Både "Nabbe" (som sägs spela till höger) och "Mini-Foppa" gillar att ta sig förbi sin försvarare en-mot-en för att antingen hitta inlägg eller skottläge.

Dessutom har vi ytterbackar i Pierre Bengtsson och Martin Olsson som gladligen avancerar framåt på överlappningar. Zlatan får rollen att befinna sig i boxen. Vi vet ju alla vad han kan göra och han kommer säkert försöka leta ytan mellan backlinje-mittfält för att kunna vända upp och skjuta.

Tittar vi in centralt mittfält har vi tre otroligt fina passningsfötter i Ekdal-Källström-Larsson. Dessa herrar slår gärna avgörande bollar och kommer säkert hitta fina krossbollar ut till kantforwards.

Vi får anta att Erik Hamrén beordrar full fart framåt när vi ändå möter ett lag av Estlands kaliber på hemmaplan. 0-0 i paus vore verkligen att testa de betalande gästernas tålamod och jag tror förbundskaptenen gärna ser trepoängaren är i hamn, innan han byter ut stjärnorna som han inte vill köra slut på innan Österrike-matchen.

SPELTIPS

Vad Magnus "MP" Pehrsson förfogar över för kvaliteter har jag ingen direkt aning om. Ska inte sitta här och säga att jag följt Estlands landslag särskilt mycket. Vi kan dock anta att han analyserat svagheterna i det svenska försvaret väl, och har något form av överraskningsmoment att bjuda på i offensiven.

Innan alla "bra" spelare är utbytta ska Sverige bara dominera första halvlek. Tycker oddset 1,90 (bet365 ) på över 4,5 hörnor i första halvlek har goda chanser att sitta - sett till Sveriges uppställning och en-mot-en-villiga kantspelare.
Vi kan ju hoppas att Estland hjälper till på traven med några väl valda djupledsbollar mot hörnflaggorna.

Vad säger ni? Är jag rätt ute här eller blir det ännu en tröttsam insats från det svenska fotbollslandslaget?

EDITERAD 2014-09-04 10.39:44

LelleSandahl - 04 September, 2014, 10:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
LelleSandahl - 2014-09-04 19:13:42

Är lite orolig att tempot avtar i andra om Sverige skulle leda med två bollar och Zlatan klivit av. Därav första halvlek i dag.

stejarp - 2014-09-04 13:49:32

Som alltid ryggar R&K:s DBS. Idag har ju ditt bidrag blivit DBS. Tyvärr fins ju inte detta spelalternativ hos Unibet . Det enda som finns där är över 9.5 hörnor totalt. Tolkar dock din text som att detta inte är spelbart. Vad säger du?