Speltips: BK Häcken - Åtvidaberg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-09-25 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.40
Tips: Thorvaldsson målskytt
Ytterst sällan jag rekar målskyttar, men nu är det alltså dags igen. Jag spelar att Gunnar Heidar Thorvaldsson gör mål för sitt Häcken hemma mot Åtvidaberg.

Förutsättningarna för matchen:
5. BK Häcken 24 11 7 6 47-30 17 40
10. Åtvidabergs FF 24 8 7 9 28-37 -9 31

Hemma:
12. 6 5 1 26-14

Borta:
12. 2 3 7 9-22 -13 9

Vi har att göra med ett av de allra målgladaste lagen på hemmaplan mot ett av de svagaste bortalagen i hela serien. Häcken är dessutom i stålande form offensivt och har gjort åtta mål på sina senaste två matcher. Nollade på hemmaplan en enda gång i år, endast fyra av tolv har man gjort färre än två mål.

Häckens trupp:
Truppen: Källqvist, Abrahamsson, Zuta, Arkivuo, Sandberg, Wahlström, Atta, Frölund, Anklev, Lewicki, Simon G, Samuel G, Pekalski, Ericsson, Ohlsson, Makondele, Nasiru, Jeremejeff, Strandberg och Thorvaldsson

Vem är det som ska göra mål i det där laget? Ja, det är ju Thorvaldsson. Har han gjort det hittills? Not so much. Ett mål har det blivit för islänningen. Men han kom med höga förväntningar på sig och var inte i hundraprocentig matchform från början. Har dock spelat upp sig och har sett vassare ut den senaste tiden. Han har kommit till fler avslut och sett lite rappare ut i spelet. Som vi alla vet är han en i grunden mycket bra anfallare. 36 mål på 44 matcher i allsvenskan säsongerna 2012-2013.

Åtvidaberg då? Jo, de har visserligen hållit nollan i sina två senaste bortamatcher. Men den ena var mot Gefle och den andra mot ett Djurgården som förtjänade en kvittering. Mot DIF ställde laget upp med en extremt defensiv uppställning, fembackslinje rentav. Köttade ihop det i mitten. Följden blev att det blev extremt mycket inläggsspel. Även om det inte var lika påtagligt senast mot IFK Norrköping så blev det ändå på ett liknande sätt då Åtvidaberg sjönk hem efter sin tidiga tvåmålsledning. Och då hade man problem att hantera det. Stora problem faktiskt. Det öppnar upp för en boxspelare och skicklig avslutare som Thorvaldsson.

Sen ska vi inte glömma att Åtvidaberg innan sina två raka bortasegrar varit extremt svaga på bortaplan. IFK Göteborg gjorde fem, ÖSK, Malmö och Falkenberg tre. BP och Norrköping två. Då ska man komma ihåg att Häckens offensiv i sina ljusa stunder håller högsta allsvensk klass. Till den här matchen har dessutom Åtvidaberg fått en dags mindre vila. Hårt och tufft derby i måndags kväll och nu match ett par dagar efteråt. Jämför det med Häcken, som fick en behaglig resa mot BP och som dessutom får tillbaka sin bästa offensiva spelare, regissören Simon Gustafsson.

För Åtvids del är tabelläget inte roligt, men prekärt är det inte riktigt heller. Har ändå ett bra avstånd ner. Dessuom är det så att man får välja sina strider lite. Har Helsingborg hemma på måndag, vilket nog är en viktigare match. Därefter HBK och sedan Mjällby. Det är ju dom matcherna som blir riktigt viktiga att inte bli nollade i.

Häcken har Europaplatser och den inofficiella "bäst i stan"-titeln att spela för. Inte alls någon kniv på strupen och det kan passa det här livliga och fartfyllda laget bra. Häcken spelar ofta en otroligt fin fotboll med en offensiv som innehåller många fina kombinationer och maxlöp. Öser dessutom alltid på i matcherna, snittar dessutom mer än två mål.

För att sammanfatta: min känsla är att det finns viss risk för reaktion för Åtvid här. Har varit svaga borta, i synnerhet på naturgräs där man är 0-2-4 i år (släppt in tolv mål). Nyckelspelare som Daniel Hallingström i mittförsvaret (33 år), Kristian Bergström på mitten (57 år) och keeper Henric "Fimpen" Gustavsson (37 år) är lite till åren komna. Hur hanterar de en kort vila och underlagsbyte? Så jag skulle inte bli förvånad om Häcken vinner det här med, låt säga 4-1. Så hcp-spel på Häcken kan vara en idé. Men gör de fyra så borde Thorvaldsson göra åtminstone ett (vet att han inte gjorde det mot BP senast, men ändå). Sen vet man aldrig med Åtvidaberg. De har Ricardo Santos som i år har sin förmodligen bästa säsong ever och kan göra mål av ingenting. Så därför vågar jag inte spela hcp, oddsen har dessutom droppat sen släpp. Det logiska här är att Häcken gör minst två mål (oddsen pekar också dit) och jag har förutom argumenten ovan en stark känsla av att Thorvaldsson gör ett. Inför omgången hade jag sagt 2.20 på honom som spelbart, 2.40 gör att jag hugger. Han har som sagt sett allt bättre ut och jag tror vi kan få en matchbild med många bollar in i boxen. Häcken har många som kan servera, men bara en som är en naturlig målskytt som kan göra 13-17 mål över en säsong (förutom Carlos då, men hans speltid begränsas av någon anledning).

Övriga tankar spelmässigt (observera att det är tankar och inga rekar, det kanske kommer dock):
U2 asian i IFK Nkpg - Kalmar @ 3.2.
Raka tvåan på Luleå mot Leksand. Mitt kära Leksand ser tyvärr fullkomligt bedrövliga ut med svaga importer, dåligt i special teams och många misstag. Men hockey kan andra bättre än jag ;).

@nokkan21

EDITERAD 2014-09-25 00.43:56
  BK Häcken - Åtvidaberg
Spela på Speltips BK Häcken - Åtvidaberg
Polsater - 25 September 2014 - 00:43
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Alez - 2014-09-25 13:40

Bergström 57 är den sista jag är orolig över, väldigt lätttränad.
Tror det blir underlaget som avgör till Häckens fördel.

dasgrosse - 2014-09-25 10:51

Hahahaha, jag älskar att du skriver; Kristian Bergström på mitten (57 år). Gamla gubben


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:30  Palermo - Cittadella
Fotboll - Serie B - 1 asian hcp -0,5
1.83

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming